Jump to content

Radio 10 komt terug met ‘Somertijd Reanimatiedag’


de redactie

189 views

Dit jaar organiseert de Radio 10-middagshow ‘Somertijd’, in samenwerking met het Rode Kruis, voor de derde maal de ‘Somertijd Reanimatiedag’. Onder leiding van radio-dj Rob van Someren, die tevens werkzaam is bij de politie, en Rode Kruis-ambassadrice Irene Moors worden er in deze coronaproof-editie drie gezinnen uitgenodigd in de studio om een reanimatieworkshop te volgen. Daarnaast gaan vrijwilligers van het Rode Kruis bij drie gezinnen langs om een gratis workshop thuis te verzorgen. Naast deze ‘Somertijd Reanimatiedag’ zet Rob van Someren zich momenteel ook in voor het burgerinitiatief EHBO in het voortgezet onderwijs. Door zijn ervaring bij de politie kwam de Radio 10-dj tot dit initiatief en hij hoopt hiermee meer mensen de vaardigheden aan te leren waarmee levens gered kunnen worden. De ‘Somertijd Reanimatiedag’ is zaterdag 5 juni tussen 12:00 en 15:00 uur live te volgen op Radio 10 tijdens een speciale uitzending van ‘Somertijd’.


Dankzij de ‘Somertijd Reanimatiedag’ hebben inmiddels al duizenden luisteraars gratis de basis van een reanimatie geleerd. Door een uur te geven, beschikken zij nu over de vaardigheden om een leven te redden. Dit jaar krijgen zes gezinnen de kans om deze workshop fysiek te volgen, maar iedereen die zich inschrijft kan voor € 7,50 een reanimatieworkshop volgen. Het team van Somertijd en het Rode Kruis hopen volgend jaar weer, net als tijdens de voorgaande edities, vele mensen in het hele land de kans te geven om binnen een uur te leren reanimeren.


Onlangs debatteerde de Tweede Kamer over het burgerinitiatief ‘EHBO in het voortgezet onderwijs’, een initiatief van Schok & Pomp, Rob van Someren en het Rode Kruis. Op 11 mei stemt de Tweede Kamer over de ingediende motie.


Rob van Someren, dj Radio 10: ¨Ik heb er alle vertrouwen in dat de motie wordt aangenomen en dat de regering een verkenning uit gaat voeren om te kijken hoe EHBO-lessen in het voortgezet onderwijs opgenomen kunnen worden. Maar voor iedereen die deze lessen niet krijgt of heeft gehad, blijf ik me ook inzetten. Ik ben tijdens mijn werk bij de Politie te vaak in situaties terecht gekomen waar deze kennis hét verschil had kunnen maken.¨


Eline Nijhof, Hoofd EHBO Rode Kruis: ¨We juichen dit initiatief van Radio 10 natuurlijk van harte toe. Helaas zijn er dit jaar, in tegenstelling tot andere jaren, minder mogelijkheden om iedereen een fysieke reanimatieworkshop te bieden, maar we hopen toch dat zoveel mogelijk mensen zich inschrijven en de cursus alsnog online volgen. Op die manier kunnen zij alvast de basisvaardigheden leren, wat echt een verschil kan maken in noodsituaties.¨


De Radio 10-middagshow ‘Somertijd’ is iedere maandag tot en met vrijdag van 16:00 uur tot 19:00 uur te horen op Radio 10. Tijdens de ‘Somertijd Reanimatiedag’ wordt het programma eenmalig tussen 12.00 uur en 15.00 uur uitgezonden. Vanaf vandaag kunnen huishoudens zich inschrijven via de website van Radio 10. Aanmelden kan per gezin bestaande uit maximaal 4 personen die 12 jaar of ouder zijn.


Afbeelding: Rob van Someren en Irene Moors (foto Radio 10)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.