Jump to content

Radio West past programmering op de zondag aan


de redactie

166 views

Vanaf zondag 5 september verandert de programmering van Radio West op de zondag. Naar aanleiding van reacties van luisteraars is het programma ‘Muziek van Alle Tijden’ uitgebreid met een extra uur. Daarnaast krijgt het zomerprogramma ‘Vroeger werd Later’ een vaste plek in de programmering. Hiermee vervallen de non-stop muziekuren in de middag en geeft Radio West ook op de zondag een volledig gepresenteerde invulling aan de programmering tussen 7:00 uur en 21:00 uur.

 

Muziek van Alle Tijden
Toen presentator Pieter Kuipers startte met het verzoekplatenprogramma ‘Muziek van Alle Tijden’, bleek al snel dat het zo populair was, dat hij geregeld mensen teleur moest stellen. Zoveel mensen wisten de weg te vinden naar Pieter om een plaat aan te vragen voor zichzelf of een ander. Veelal gaat het om verzoekplaten in het kader van verjaardagen, jubilea of gewoon omdat iemand de plaat graag hoort. De muziekkeuze is heel breed: van Willeke Alberti tot Marco Bakker en van Glenn Miller tot Elvis Presley. Het programma begint straks een uurtje later en gaat een uur langer duren. Pieter Kuipers is blij met het extra uur: “We kregen heel veel verzoekjes via de post en mail en elke week moest ik in het programma uitleggen dat er te weinig tijd was om het allemaal in één uur te draaien. De oudere luisteraars vragen ook vaak of ik country- of jazzmuziek of een ander genre wil draaien en ik wil daar ook regelmatig aandacht aan besteden. Dat kan nu!”

Iedereen kan een plaat aanvragen via de website van Omroep West.

 
Vroeger werd Later
Elke zondag is op Radio West ook het KRO/NCRV programma ‘Adres Onbekend’ te beluisteren. Toen dit programma tijdens de maanden juli en augustus met zomerstop ging, werd aan oud-Radio West presentator Ron Davids gevraagd of hij het leuk zou vinden een zomerprogramma te maken. Hierbij zouden ook herinneringen aan vroeger centraal staan, net als in ‘Adres Onbekend’. Ron maakt het programma inmiddels met veel plezier sinds juli. Luisteraars delen hun herinneringen en Ron past de muziek die hij draait daarbij aan. Dankzij alle positieve reacties krijgt ‘Vroeger werd Later’, ook nadat ‘Adres Onbekend’ weer start op 5 september, een vaste plek in de programmering. Ron Davids: “Ik ben na mijn jaren bij Radio West en Den Haag FM een hele andere weg ingeslagen qua werk, maar er is toch niets mooier om daarnaast elke zondag een prachtig programma te mogen maken!”

Mensen die een herinnering met Ron willen delen, kunnen een mail sturen naar vroegerwerdlater@omroepwest.nl.


Programmering vanaf 5 september op Radio West
Vanaf zondag 5 september klinkt de zondag op Radio West als volgt: 

 • 00:00 uur: Non-stop muziek
 • 07:00 uur: 07:00 uur: Klassiek op West met Aad de Been
 • 09:00 uur: UIT! met Rogier van der Zanden
 • 10:00 uur: Muziek van Alle Tijden met Pieter Kuipers
 • 12:00 uur: Adres Onbekend met Ron Kas (KRO/NCRV)
 • 14:00 uur: Vroeger werd Later met Ron Davids
 • 17:00 uur: Muziek van alle Tijden (herhaling van de ochtend)
 • 19:00 uur: Klassiek op West (herhaling van de ochtend)
 • 21:00 uur: non-stop muziek
 • 23:00 uur: Met het Oog op Morgen (NPO Radio1)

Teamleider Radio West Patrick van Houten is blij met de nieuwe opzet: “We nemen na jaren nu eindelijk afscheid van de non-stop muziek op zondagmiddag.”

 
Nieuwe reeks Radio West concerten in Klassiek op West

Een ander vast programma op zondag is ‘Klassiek op West’ waarin Aad de Been elke zondagmorgen (met herhaling in de avond) de luisteraar trakteert op klassieke en wereldmuziek. In samenwerking met het Koninklijk Conservatorium en Amare in Den Haag wordt er ook elke maand een concert uitgevoerd en opgenomen voor uitzending. Dit concert is ook bij te wonen voor publiek. Meer informatie en kaartverkoop is hier online te vinden.


Mogelijkheden van ontvangst
De regionale zender Radio West is via de ether in de uitzendregio te ontvangen via 89.3 FM. Daarnaast is de zender te beluisteren via DAB+, via de kabel en online via de Omroep West app (iOS en Android) en website. Online zijn alle programma’s on demand terug te luisteren. Klik hier voor alle mogelijkheden van ontvangt.


Afbeelding: Aad de Been (foto Radio West)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.