Spring naar bijdragen

Podcast over het leven van Harry Muskee


de redactie

731 weergaven

Afgelopen juni zou Harry Muskee 80 jaar zijn geworden en eind deze maand is het alweer 10 jaar geleden dat hij overleed. Harry Muskee, zanger en frontman van de legendarische bluesband Cuby + Blizzards.


Muskee is er dan al een tijdje niet meer, maar eigenlijk is hij nog springlevend. In de nieuwe RTV Drenthe-podcast HARRY duikt journalist Roy van Gool de komende weken in het leven van Harry Muskee.


In de serie spreekt hij met mensen die Muskee van dichtbij hebben meegemaakt. Zo hoor je onder anderen oud-bandleden als Erwin Java, Hans la Faille en Hans Waterman, maar ook voormalig manager Johan Derksen. Verder komen ook vrienden als Rudy Leukfeldt aan bod en praat Van Gool met Muskees vrouw Douwien Oosterhof.


Mooie verhalen, ook met de rafelrandjes
De podcast geeft een mooi beeld van het leven van Harry Muskee. Hoe ontwikkelde hij zich als muzikant? Was hij echt zo’n einzelgänger die teruggetrokken in die boerderij in Grolloo leefde? En natuurlijk komt ook zijn soms moeilijke persoonlijkheid aan bod.


"Want die kant had Muskee ook zeker", vertelt podcastmaker Roy van Gool. "Volgens oud-Blizzard Hans Waterman ergerden de bandleden zich soms aan de 'Grollen uit Grolloo', zoals ze die nukken noemden. En voormalig manager Johan Derksen moest een tijdje van alles voor hem regelen, ook drugs."


Vriendschap
Uiteraard zijn er ook genoeg mooie verhalen, over vriendschappen die heel diep gingen. "Rudy Leukfeldt trok tientallen jaren met Muskee op. En niemand speelde zolang met hem samen in een band als Erwin Java. In de 25 jaar dat zij samen speelden, werden ze 'broers' voor elkaar. Ook tien jaar na Muskee's dood is het gemis er bij hen nog steeds."


Volgens Van Gool laat de serie goed zien wat de nalatenschap van Muskee is. "Tien jaar na zijn dood praten we namelijk nog steeds over hem en worden er zijn er nog altijd nieuwe initiatieven ter ere van Muskee.”


De eerste aflevering van podcast HARRY is vanaf zondag 5 september te beluisteren in het Radio Drenthe-programma Drenthe Toen, maar natuurlijk ook in je favoriete podcast-app en via Spotify. De weken erna volgen nog meer afleveringen.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.