Jump to content

Nieuwe Radio West presentator ‘West komt Thuis’: Melle Tuik


de redactie

1380 views

Vanaf maandag 4 oktober is Melle Tuik elke werkdag te horen als presentator van ‘West komt Thuis’ op Radio West. Tuik is eerder te horen geweest als nieuwslezer bij Radio West en presenteerde ook bij KX Radio, Holland Centraal, Sleutelstad FM en Ice Radio.


West komt Thuis
Op Radio West is elke werkdag het programma ‘West komt Thuis’ te beluisteren van 16:00-19:00 uur. In dit programma wordt de (nieuws)dag samengevat en hoor je alles wat je die dag niet had mogen missen. Zo hoor je interviews met mensen die in het nieuws zijn, afgewisseld met lekkere muziek, weer en verkeer van dat moment. Vanaf 4 oktober wordt het programma gepresenteerd door Melle Tuik.


Radiocoördinator Patrick van Houten is blij met de start van Tuik: “Met Melle halen we een radiopresentator in huis die passievol radio maakt, een prettige stem heeft en een grote liefde heeft voor muziek. Ik weet zeker dat Melle een waardige aanvulling is op het team van Radio West.”
 

Melle Tuik
De 54-jarige Melle Tuik is geboren in Rotterdam, doorliep de middelbare school in Gouda en woont sinds zijn studie in Leiden, waar hij internationaal recht studeerde. Sinds zijn prille jeugd is  radio maken en muziek draaien zijn passie. “Op de lagere school draaide ik al plaatjes!”, zegt Melle lachend. Tijdens zijn studie  startte hij bij Streekomroep Rijnland, een van de voorgangers van Holland Centraal, waar hij later nog bestuursvoorzitter werd. “Eind jaren negentig was ik inmiddels getrouwd, werd ik vader en had ik een drukke baan, dus heb ik de rationele beslissing genomen om radio vaarwel te zeggen en mij te concentreren op een maatschappelijke loopbaan. Maar de radiowereld bleef lokken. Uiteindelijk heb ik  rond 2010 besloten weer radio te gaan maken. Ik heb geïnvesteerd in mezelf met cursussen en coaching en kwam in contact met  het radiostation dat Rob Stenders gestart was: KX Radio. Ik heb daar zeven jaar veel geleerd en met heel veel plezier programma’s gemaakt naast mijn werk op het gebied van Human Resources en Recruitment. Toen KX er mee ophield, ben ik eenmaal per week een programma gaan maken bij Ice Radio. Ook werkte ik tussendoor nog als presentator bij Sleutelstad FM in Leiden.”


Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus toen hij gevraagd werd om af en toe als nieuwslezer bij Radio West aan de slag te gaan, hoefde hij daar niet lang over na te denken. “Als invalkracht, ben ik vanaf  maart dit jaar te horen als nieuwslezer op Radio West. Dat viel prima te combineren met mijn andere werk.” En toen kwam die andere vraag: “Terwijl mijn gezin in het zwembad lag op onze vakantiebestemming, zat ik in een videogesprek met Radio West. De vraag was  of ik zin had om elke dag ‘West komt Thuis’ te gaan presenteren. Het overleg met mijn vrouw en kids was heel kort, want zowel zij als ik wisten meteen dat ik dit moest gaan doen. Ik kan me nu helemaal op radio gaan storten, met een programma waarbij de hoofdlijnen bekend zijn, maar waarin ik ook veel vrijheid heb. Ik heb er zin in!”
 

Mogelijkheden van ontvangst
‘West komt Thuis’ is iedere werkdag van 16:00-19:00 uur te horen op Radio West. Deze regionale zender is via de ether in de uitzendregio te ontvangen via 89.3 FM. Daarnaast is de zender te beluisteren via DAB+ en online via de Omroep West app (iOS en Android) en website. Online zijn alle programma’s on demand terug te luisteren. Klik hier voor alle mogelijkheden van ontvangst.


Afbeelding: Melle Tuik (foto Radio West)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.