Spring naar bijdragen

Radio-iconen Lex Harding, Ad Bouman en Rob Stenders maken samen radio


de redactie

676 weergaven

Zendermanager én dj Rob Stenders is aanstaande vrijdagavond 5 november samen met radio-iconen Lex Harding en Ad Bouman te horen op Radio Veronica. Harding en Bouman begonnen beiden hun carrière op het zendschip van Veronica en zijn nog altijd boegbeeld van de bijzondere geschiedenis van het station. De drie radiomakers (en iedereen die verder aanschuift) presenteren vrijdag vanaf 18:00 uur een speciale 'Top 100' om luisteraars te inspireren voor de 'Top 1000 Allertijden'. De uitzending is de aftrap van een muzikale maand waarin wordt toegewerkt naar de 53e editie van de ‘original’ onder de lijsten, die vanaf 19 november 07:00 uur te horen is en waar vanaf 5 november 18:00 uur voor gestemd kan worden.
  
Radio Veronica is de grondlegger van de Nederlandse toplijsten. De 'Top 100 Aller Tijden' uit 1968 was namelijk de allereerste hitlijst op de Nederlandse radio waarna diverse varianten volgden. De ‘Top 100' ontstond uit de ‘Scholieren Top 10’, een vast onderdeel van het programma van Lex Harding waarvoor scholieren lijstjes met hun tien favoriete nummers opstuurden. Harding besloot de ingezonden lijstjes bij elkaar op te tellen en van de honderd meest genoemde nummers een ‘Top 100 Aller Tijden’ te maken. Tussen 1968 en 2003 is er 32 keer een 'Top 100 Aller Tijden' uitgezonden. In 2003 werd de lijst uitgebreid van honderd naar duizend nummers.
  
Top 1000 Allertijden 2021
Van 19 tot en met 26 november zijn de duizend allerbeste muzieknummers ooit gemaakt te horen in de 'Top 1000 Allertijden'. De lijst wordt samengesteld door en voor iedereen in Nederland die de liefde voor muziek met de Radio Veronica dj’s deelt. Luisteraars kunnen vanaf aanstaande vrijdag 5 november 18:00 uur hun stem doorgeven via radioveronica.nl en bepalen daarmee de lijst. Anders dan voorgaande jaren weegt de top 3 van luisteraars hun stemlijst zwaarder mee dan de overige stemmen. Hierdoor zal de lijst hoogstwaarschijnlijk voor verrassingen zorgen ten opzichte van voorgaande jaren.
  
Veronica Tip 1000
In de eerste week van de stemperiode (8 tot en met 12 november) staat ‘De Bonanza’, het middagprogramma van Rob Stenders en co-host Caroline Brouwer waarin luisteraars bepalen wat er gedraaid wordt, geheel in het teken van de 'Top 1000 Allertijden'. Zij roepen luisteraars op om hun tips voor de 'Top 1000' te delen via de Radio Veronica-app. In de tweede week van de stemperiode (15 tot en met 18 november) zendt het station onder de noemer ‘Veronica Tip 1000’ 24 uur per dag alle binnengekomen tips uit. 

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.