Jump to content

Heel veel Top 2000 bij de NTR tussen kerst en oud en nieuw


de redactie

1213 views

Vlak voordat de Top 2000 van start gaat, blikken de betrokken dj’s van NPO Radio 2 vooruit naar de lijst der lijsten. Met Leo Blokhuis praten zij over hun persoonlijke favorieten, opvallende feitjes uit de Top 2000 en liedjes waar zij zelf bijzondere herinneringen aan hebben. Met optredens van DI-RECT, Meau en Novastar. Aansluitend aan De Top 2000 – De Opening trapt Bart Arens met een spectaculaire performance De Top 2000 officieel af.

Met: Ruud de Wild, Jeroen Kijk in de Vegte, Annemieke Schollaardt, Frank van ’t Hof, Emmely de Wilt, Giel Beelen, Rick van Velthuysen, Gijs Staverman, Carolien Borgers, Jan-Willem Roodbeen, Wouter van der Goes, Bart Arens en Jeroen van Inkel.


Programmering Top 2000 a gogo
De NTR pakt eind december traditioneel weer flink uit met de Top 2000 a gogo. Op 24 december kijken we terug op hoogtepunten uit 20 jaar Top 2000 a gogo en op tweede kerstdag begint de Top 2000 a gogo. Presentator en gastheer Matthijs van Nieuwkerk ontvangt gasten in het bekende Top 2000-café, met zijn vaste steun en toeverlaat Leo Blokhuis die traditiegetrouw opmerkelijke verhalen uit de popgeschiedenis opdiept. Verder zit de serie weer vol met persoonlijke getuigenissen, reportages achter de hits en heel veel muziekfragmenten.


Best of Top 2000 a gogo, eerste kerstdag om 21:40 uur
We blikken terug op 20 jaar Top 2000 a gogo met reportages over Sister Sledge, The Rolling Stones en de Rock Steady Crew. Aan de stamtafel spreken we een Belgische DJ over zijn ontmoeting met Marvin Gaye en Monic Hendrickx springt op tafel bij de eerste klanken van Fame.  


Top 2000 a gogo – aflevering 1, 26 december, 19:25 uur, NPO 3
In deze eerste aflevering reportages over The Communards en de Crash Test Dummies (van het nummer ‘Mmm mmm mmm mmm’). Linda de Mol vertelt hoe zij een hele jonge Whitney Houston mocht aankondigen vlak vóór haar grote doorbraak. Presentatoren Defano Holwijn en Merel Westrik spelen de quiz.
 

Top 2000 a gogo – aflevering 2, 27 december, 19:25 uur, NPO 3
In deze aflevering reportages over Elbow en Maggie MacNeal (‘Terug naar de kust’). Frank Sinatra is een grote held en inspiratiebron voor Danny. De quiz wordt gespeeld door Rob Kemps en Marlou van Rhijn.


Top 2000 a gogo – aflevering 3, 28 december, 19:25 uur, NPO 3
In deze aflevering reportages over het plotselinge succes van de band Franz Ferdinand en aandacht voor ‘Bright Eyes’, het liedje gezongen door Art Garfunkel. In de quiz neemt rapper Glen Faria het op tegen actrice Renée Fokker. En: ging Maike Meijer (Toren C) als jonge actrice nu wel of niet mee naar het hotel waar Prince verbleef?
 

Top 2000 a gogo – aflevering 4, 29 december, 19:25 uur, NPO 3
In deze aflevering reportages over zanger Patrick Bruel (‘Casser la voix’) en de Britse muziekgroep The Babys. Frontman Ruben Block van Triggerfinger vertelt hoe hij plotseling geraakt werd door de muziek van Bob Marley. In de quiz spelen Harry Sacksioni en Jaap Kwakman (van de 3JS) gitaar.


Top 2000 a gogo – aflevering 5, 30 december, 19:25 uur, NPO 3
In deze aflevering reportages over Vanessa Carlton en Lex Uiting. Aan de stamtafel: wat heeft ‘Dangerous’ van Michael Jackson te maken met een draaiorgel uit Gouda? Zanger Jamai neemt het in de quiz op tegen actrice Plien van Bennekom. Wetenschapper Robbert Dijkgraaf verklaart zijn liefde aan David Bowie.


Top 2000 a gogo – aflevering 6, oudjaarsavond, 19:25 uur, NPO 3
In deze laatste aflevering van 2021: reportages over De Dijk en de Britse post-punkband Killing Joke. Acteur Marcel Hensema vertelt hoe Lenny Kravitz (‘Let love rule’) hem de weg wees op een belangrijk punt in zijn leven. Tim Knol & The Blue Grass Boogiemen treden op als huisband.


Uitzending Top 2000
De NPO Radio 2 Top 2000 is één van de grootste radio- en muziekevenementen van Nederland waar jaarlijks circa 10 miljoen mensen naar kijken en luisteren. De lijst met 2000 nummers wordt samengesteld door het publiek en is elk jaar te horen van eerste kerstdag tot en met oudejaarsavond op NPO Radio 2.


De NTR verzorgt de televisie-uitzendingen Top 2000 Quiz, Top 2000 - The Untold Stories en Top 2000 a gogo op NPO 3. De uitzending vanuit het Top 2000 Café in Beeld en Geluid in Hilversum is 24 uur per dag te volgen via nporadio2.nl, NPO 1 extra en ’s nachts op NPO 3.


Afbeelding: Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis (foto NTR)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.