Spring naar bijdragen

De Nachtwacht Award 2022 in het teken van vrijheid in de nacht


de redactie

450 weergaven

Voor de vierde maal wordt de Nachtwacht Award georganiseerd. De organisatie is deze editie is de organisatie in handen van Nachtwacht Award 2021-winnares Astrid de Jong. 


De Nachtwacht Award is een radioprijs voor presentatoren en dj’s die voor de nachtbrakers, nachtwakers en nachtwerkers de mooiste radio maken. De Award is vernoemd naar het legendarische TROS-nachtprogramma ‘Nachtwacht’ dat tot 1995 op Radio 1 en 2 en 3FM te beluisteren was. Dit programma werd gepresenteerd door onder andere Tom Mulder, Ferry Maat, Ad Roland, Rob van Someren en Ron Brandsteder. In de stemperiode van deze verkiezingen zullen diverse ‘nachtmakers’ geïnterviewd worden over hun werk. 


Voorgaande winnaars waren de nachtprogramma’s ‘Onze Man in Deventer’ (2019), Martijn Kolkman (2020) en Nachtzuster (2021). 


De vrijheid van de nacht
Deze editie heeft als thema ‘De vrijheid van de nacht’  Overdag kan niet zoveel meer terwijl je ‘snachts als dj veel vrijer bent. 


Astrid de Jong: "Juist die vrijheid is goed voor de creativiteit van de maker en ook goed voor de ontwikkeling van nieuwe talenten. Veel bekende dj’s, waaronder Giel Beelen, Gerard Ekdom, Domien Verschuuren en de nieuwe ochtend-dj van Veronica Tim Klijn begonnen hun landelijke carrière in de nacht en hebben zich daardoor kunnen ontwikkelen tot onderscheidende radiomakers."


Tot vrijdagochtend 21 januari 06:00 ’s ochtends kan er worden gestemd. Maandag 24 januari maakt Spreekbuis de vijf genomineerden bekend. Op dinsdag 25 januari wordt de winnaar van De Nachtwacht Award 2022 bekendgemaakt.


Stem op jouw favoriete nachtprogramma via spreekbuis.nl/nachtwachtaward.
 

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.