Spring naar bijdragen

Op 17 maart slaan VRT, DPG Media, SBS en Mediahuis de handen in elkaar voor solidariteit met Tv-show en een dag lang radio


de redactie

513 weergaven

Op donderdag 17 maart zullen radio, tv en online helemaal in teken van steun voor Oekraïne staan. Er gaat geen dag voorbij of Vlamingen krijgen hartverscheurende verhalen te zien en horen over hoe de Oekraïense bevolking zwaar getroffen wordt door de oorlog in hun land. Heel veel mensen zijn hierdoor diep geraakt, velen willen ook helpen. VRT, DPG Media, SBS en Mediahuis zetten vorige week al hun schouders onder de breed verspreide spotcampagne voor Consortium 12-12. Nu willen de Vlaamse omroepen de sterk levende solidariteit nog meer mee versterken.


Dat doen ze op 17 maart met een gezamenlijke tv-show op Eén, VTM en Play4 die gepresenteerd zal worden door Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en James Cooke. Die dag zal er ook 15 uur lang live radio gemaakt worden in het teken van Oekraïne. Van 6u ’s ochtends tot 9u ’s avonds is er Oekraïne 12-12 bij Radio 2, MNM, Studio Brussel, Qmusic, Joe en Nostalgie. Met deze dag vol solidariteit willen VRT, DPG Media, SBS en Mediahuis de inwoners van Oekraïne een hart onder de riem steken en zoveel mogelijk geld inzamelen om hen te helpen via de hulporganisaties die verenigd zijn in Consortium 12-12.
Story image


Gezamenlijke reactie van de directies van VRT, DPG Media, SBS en Mediahuis: “Ook wij zijn erg aangedaan door wat de mensen in Oekraïne overkomt. Tegelijkertijd zien we in ons land heel veel hartverwarmende initiatieven ontstaan. Mensen bieden spontaan hulp aan, de eerste Oekraïense vluchtelingen krijgen ondertussen een onderdak bij Vlamingen. Deze golf van solidariteit willen we vanuit onze mediagroepen ondersteunen en versterken. Op 17 maart zullen we de hele dag verhalen en acties delen op 6 radiozenders en ’s avonds brengen we iedereen samen met een meeslepende liveshow op Eén, VTM en Play4. Met Oekraïne 12-12 zijn we grenzeloos solidair met Oekraïne.”


Minister van media Benjamin Dalle reageert namens de Vlaamse Regering opgetogen op het initiatief: "Het is hartverwarmend dat de grote mediagroepen de handen opnieuw in elkaar slaan voor de slachtoffers in Oekraïne. Het leeft enorm in Vlaanderen en Brussel. Dit toont aan dat onze mediaspelers solidair zijn, kunnen samenwerken en voelen wat er leeft in de samenleving."


Achter de schermen van VRT, DPG Media, SBS en Mediahuis zijn enthousiaste medewerkers al volop in de weer om dit meeslepend aanbod in elkaar te steken. We maken de details hierover later nog bekend.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.