Jump to content

Wouter Van Belle en Soulsister opgenomen in Radio 2 Eregalerij


de redactie

475 views

Na twee jaar coronauitstel was het vanavond eindelijk zover: de 20ste liveshow van de Radio 2 Eregalerij. Tijdens een feestelijke en muzikale avond in Kursaal Oostende werden Soulsister en Wouter Van Belle geëerd voor hun rijkgevulde carrière met heel wat hits en klassiekers. Tijdens de show waarin hun muziek centraal stond kregen ze een muzikale ode van tal van collega-artiesten, zoals Laura Tesoro, Simon Nuytten (Bazart), Flip Kowlier, Helmut Lotti, Axelle Red, Wigbert en Klaas Delrue.


Naast Soulsister en Wouter Van Belle werden ook de nummers 'Soldiers of love' van Liliane Saint-Pierre en 'Het kan niet zijn' van Will Tura opgenomen in de Radio 2 Eregalerij. Niels Destadsbader presenteerde de prijsuitreiking tijdens de liveshow in Kursaal. 


De muziekmakers en nummers krijgen deze bekroning voor hun grote betekenis voor en invloed op de Vlaamse muziek. Vorige editie viel die eer nog te beurt aan Henny Vrienten, Guido Belcanto, Miguel Wiels, Alain Vande Putte en Peter Gillis. In 2021 waren er geen carrièreprijzen, maar werden 'Als een leeuw in een kooi', 'Eerste sneeuw' en 'Oh la la la' opgenomen in een speciale online editie van 20 jaar Eregalerij in de Radio 2-app.


Radio 2 Eregalerij wordt op zondag 29 mei van 13:00 tot 16:00 uur uitgezonden op Radio 2 Bene Bene en is vanaf 18:00 uur ook integraal te bekijken op VRT NU.

 

Afbeelding: Wouter Van Belle en Soulsister (foto Radio 2)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.