Spring naar bijdragen

‘Bam Bam’ door Sky Radio-luisteraars verkozen tot de zomerhit van 2022 


de redactie

867 weergaven

Het nummer ‘Bam Bam’ van Camila Cabello en Ed Sheeran is door Sky Radio-luisteraars verkozen tot dé zomerhit van het jaar. Met de Sky Summer Top 101 brengt het non-stop muziekstation ieder jaar een hitlijst met de 101 meest geliefde zomerhits. ‘Bam Bam’ zet daarvoor dit jaar de toon met een zwoel salsa-ritme. Plaats 2 en 3 van de zomerse hitlijst zijn vergeven aan ‘Summer of 69’ van Bryan Adams en ‘Despacito' van Luis Fonsi ft. Daddy Yankee. Sky Radio-luisteraars konden van 21 juni tot en met 4 juli stemmen op hun favoriete zomerhits. Het resultaat, de Sky Summer Top 101, is op vrijdag 8 juli van 09:00 uur tot 18:00 uur te horen op Sky Radio. 


De Top 5 
‘Bam Bam’ werd in maart dit jaar uitgebracht en komt gelijk nieuw binnen als nummer 1 van de Sky Summer Top 101. Dat Camila Cabello en Ed Sheeran hiermee nu al een zomerhit te pakken hebben is vrij bijzonder, vertelt Uunco Cerfontaine – Radio Director van Sky Radio: “Een zomerhit komt vaak wat later in het seizoen, wanneer vakantiegangers hun favoriete zomermuziek mee naar huis nemen vanaf hun vakantiebestemming. Maar alles waar Ed Sheeran bij betrokken is, verandert in goud: hij had afgelopen kerst met Elton John al dé kersthit en nu samen met Camila Cabello ook dé zomerhit. Hij kan echt alles en is de superster van deze eeuw.”  
 
Hoewel de top 5 van de Sky Summer Top 101 overwegend is vergeven aan samenwerkingen tussen twee artiesten, scoort Bryan Adams geheel op eigen kracht de tweede plaats. De nummer 1 van vorig jaar, ‘Jerusalema’ van Master KG en Nomcebo - blijft met een daling van 4 plekken toch nog in de top 5 staan: 

  1. ‘Bam Bam’ – Camila Cabello ft. Ed Sheeran 
  2. ‘Summer of 69’ – Bryan Adams 
  3. ‘Despacito’ – Luis Fonsi ft. Daddy Yankee 
  4. ‘Cover Me In Sunshine’ – Pink ft. Willow Sage Hart 
  5. ‘Jersusalema’ – Master KG ft. Nomcebo  


Nederlands’ favorieten met een Spaans tintje 
In totaal hebben tien Nederlandse artiesten een plekje veroverd in de hitlijst, waaronder de Vengaboys met ‘We're going to Ibiza’ (35), Armin van Buuren ft. Josh Cumbee met ‘Sunny Days’ (31) en Rolf Sanchez ft. Emma Heesters met ‘Pa Olvidarte’ (53). Als hoogst genoteerde Nederlandstalige hit staat op nummer 8 – net als vorig jaar – het nummer ‘Zoutelande’ van BLØF ft. Geike Arnaert.  
 
Enrique Iglesias komt net als vorig jaar als meest genoteerde artiest uit de bus. Met nummers als ‘Bailamos’ (65), ‘Duele El Corazon’ (12) en ‘El Perdon’ (16) brengt de Spaanse zanger de Sky luisteraar het hoofd op hol. Sky artiest Rolf Sanchez, die op 21 juni de stemperiode voor de Sky Summer Top 101 opende, komt met ‘Darte un Beso’ de lijst binnen op nummer 34. 


De ‘Sky Summer Top 101’ is op vrijdag 8 juli van 09:00 tot 18:00 uur te beluisteren via Sky Radio, skyradio.nl, JUKE, DAB+ en de gratis Sky Radio-app. De hele lijst is terug te vinden op Hitnoteringen.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.