Jump to content
Wat fijn dat je Radiotrefpunt bezoekt! Dank daarvoor. Het onderhoud en beheer van de community kost geld. Help ons hiermee. Steun Radiotrepfunt en doneer. Alvast bedankt. ×

Stembussen voor de 17e editie van de RadioRing zijn geopend


de redactie

662 views

De stembussen zijn geopend voor de 17e editie van de RadioRing. Radio- dj's Rob Janssen en Jorien Renkema openden samen met dj Annemieke Schollaardt de stembussen live in het NPO Radio 2 en AVROTROS-programma Annemiekes A-Lunch. De uitreiking van de radioprijzen van het jaar vindt plaats op 26 januari in de Vorstin in Hilversum. Het hoogtepunt van de avond is de uitreiking van De Gouden RadioRing voor Beste Radioprogramma. Vanaf nu kan iedereen stemmen via radioring.nl.


Tot en met woensdag 18 januari kan er gestemd worden op het beste radioprogramma van 2022 (De Gouden RadioRing), RadioRing voor Beste Presentator en RadioRing voor Beste Podcast. Voor alle categorieën vindt er vanaf donderdag 19 januari een tweede stemronde plaats, waarbij er steeds gestemd kan worden op vijf genomineerden.


Tijdens de uitreiking worden naast de drie publieksprijzen ook de Marconi Awards uitgereikt. Deze juryprijzen bestaan uit de Oeuvre Award, de Aanstormend Talent Award en de Beste Zender Award. Eerder is al bekendgemaakt dat de Marconi Oeuvre Award dit jaar naar Giel Beelen gaat.

 
De RadioRing wordt sinds 2006 uitgereikt. Het is de eerste en enige publieksprijs voor radio in Nederland en wordt georganiseerd door AVROTROS. Eerdere winnaars van De Gouden RadioRing zijn: Mattie & Marieke (Qmusic, 2021), Jan-Willem Start Op (NPO Radio 2/ BNNVARA, 2020), Veronica Inside (Radio Veronica, 2019), Evers Staat Op (Radio 538, 2018) en Ekdom in de Ochtend (NPO Radio 2/BNNVARA, 2017). Wie wordt hun opvolger?


AVROTROS organiseert deze editie van de RadioRing op 26 januari om 20:30 uur vanuit de Vorstin in Hilversum. Er is geen live registratie van de uitreiking, maar de winnaars worden via radioring.nl en de social media kanalen van AVROTROS bekendgemaak
 

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.