Jump to content

De negende editie van de Nederbeat Top 40 komende zaterdag op 192 Radio.


de redactie

181 views

Op 192 Radio is er elke zaterdagavond om 19:00 uur het programma Nederbeat te horen met Jan van Weeterloo. Van Weeterloo, een grote liefhebber van Nederbeat, presenteert de show al jaren en is een groot kenner op het gebied van de Nederlandse beatmuziek uit de jaren 60. 

 

Op 28 januari wordt voor de negende keer tijdens het programma de Nederbeat Top 40 uitgezonden met de grootste hits uit de Nederbeat-periode, samengesteld door de luisteraars van 192 Radio. Voor liefhebbers van Nederbeat is deze Top 40 een absolute must-listen.

 

Nederbeat is een genre van muziek uit Nederland dat in de jaren 60 ontstond. Het genre is gebaseerd op de Britse en Amerikaanse beatmuziek, maar heeft een unieke Nederlandse twist. Nederbeat-bands hadden vaak een eigen stijl en sound, en de teksten waren vaak in het Nederlands. Bekende Nederbeat-bands uit de jaren 60 zijn onder andere The Outsiders, The Motions, Q'65 en Tee-Set. Nederbeat was niet alleen populair in Nederland maar ook in andere landen van Europa. 

 

De eerste acht edities van de Nederbeat Top zijn terug te vinden op Hitnoteringen.

 

Nederbeat Top 40: zaterdag 28 januari 2023 om 19:00 uur met Jan van Weeterloo op 192 Radio. Op donderdag 2 februari 2023 om 20:00 uur wordt het programma herhaald.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...