Spring naar bijdragen

15 miljoen voor FM-frequentie is volgens radiostations te hoog


de redactie

905 weergaven

Volgens ingewijden zijn een aantal radiostations van mening dat de minimumprijzen die in de voorlopige plannen staan voor het behouden van hun plek op de FM-frequentie, te hoog zijn. Dit meldt Nu.nl.


De radiostations zullen waarschijnlijk minimaal 15 miljoen euro moeten betalen voor een FM-frequentie. Daarnaast is er de discussie over de vergunningstermijn van twaalf jaar, die door sommige radiostations als te lang wordt beschouwd. De FM-frequenties worden binnenkort geveild, nadat KINK bezwaar had gemaakt tegen het besluit dat de frequenties met nog eens drie jaar werden verlengd. 


Op verzoek van het Ministerie van Economische Zaken heeft adviesbureau SEO de marktwaarde van twee radiokavels berekend. Volgens het rapport van het ministerie is de verwachte waarde van het kavel van Qmusic ruim 26,3 miljoen euro, en zou er minimaal 15,8 miljoen betaald moeten worden bij de veiling. Voor Radio 538 is dat 15,2 miljoen euro met een huidig geschatte marktwaarde van 25,4 miljoen.


Momenteel worden de kavels waar specifieke voorwaarden aan zijn verbonden, nog gratis aangeboden. Het ene kavel is bestemd voor nieuwsradio, waarop BNR nu uitzendt, terwijl het andere bedoeld is voor Nederlandstalige muziek, zoals 100% NL. Indien andere radiozenders interesse hebben in deze kavels, zal de hoogste bieder de FM-frequentie verkrijgen.


Dit betekent dat zenders nu moeten gaan bieden op de radiokavels. Volgens de huidige plannen zal Talpa in ieder geval één van zijn vier FM-frequenties verliezen, aangezien er is vastgesteld dat een mediapartij maximaal drie frequenties mag bezitten.


Het ministerie van Economische Zaken gaat nu verder advies inwinnen bij betrokkenen en het uiteindelijke plan met de definitieve cijfers moet eind februari worden gepubliceerd in de Staatscourant.
 

bewerkt door de redactie
Kleine tekst correctie.

  • Bedankt 1

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.