Jump to content

'Gangsta's Paradise' van Coolio opvallendste stijger in Q-top 500 van de 90s


de redactie

464 views

Vanaf maandag gaat Qmusic terug naar de tijd van Nirvana, Céline Dion, The Backstreet Boys en de Spice Girls: de jaren negentig. Van maandag 13 tot en met vrijdag 17 maart zendt de radiozender de Q-top 500 van de 90s uit.


Vijf dagen lang wanen luisteraars zich in de tijd dat de allereerste Nokia verscheen, mensen hele Flippo-collecties hadden en je voor een filmavond eerst nog even langs de videotheek moest. 


Nummer 1
De recordhouder van de lijst is DJ Paul Estak, die de afgelopen elf jaar steevast op nummer 1 stond met 'Rainbow In The Sky'. De vraag is of hij deze positie weet vast te houden. De top 10 wordt namelijk geheim gehouden en is te horen op vrijdag 17 maart tussen 13:00 en 14:00 uur.


Nieuwkomers en stijgers
Een opvallende nieuwe binnenkomer is het nummer 'Uit M'n Bol' van André Hazes. Nooit eerder stond dat nummer in de Q-top 500 van de 90s en nu komt hij binnen op 171. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat Kris Kross Amsterdam, Donnie en Tino Martin afgelopen jaar een grote hit scoorden met hun remake van het nummer. Een opvallende stijger is 'Gangsta's Paradise' van Coolio & LV, een track uit 1995 die van nummer 42 naar nummer 11 stijgt. De Amerikaanse rapper overleed vorig jaar op 59-jarige leeftijd.


Luisteraars konden hun favorieten doorgeven op Qmusic.nl en in de Qmusic-app. De lijst met vijfhonderd meest gekozen hits is nu te bekijken op Qmusic.nl, met uitzondering dus van de top 10. De Q-top 500 van de 90s start maandag 13 maart om 06:00 uur in de ochtendshow bij Mattie en Marieke.

  • reaction_title_2 1

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.