Spring naar bijdragen

Danny Makkelie ‘By VAR de beste scheidsrechter van het jaar’


de redactie

269 weergaven

Voetbalscheidsrechter Danny Makkelie is, voor het tweede seizoen op rij, door sportzender ALLsportsradio verkozen tot ‘By VAR de beste scheidsrechter van het jaar’. Vandaag nam hij hiervoor de Award in ontvangst in de studio van ALLsportsradio.

Met de verkiezing tot ‘By VAR de beste scheidsrechter van het jaar’ toonde Danny Makkelie zich het afgelopen seizoen wederom de meest stabiele Eredivisie scheidsrechter. Hij scoorde over het gehele seizoen een 6.1 als eindcijfer. Makkelie liet hiermee Serdar Gözübüyük en Jeroen Manschot achter zich, die beiden op een eindscore van 6.0 uitkwamen.

Danny Makkelie: “Elke waardering die je krijgt in de vorm van een prijs, of alleen al bij woord, is natuurlijk heel fijn. Het is mooi als mensen waardering hebben voor wat je doet. De aandacht ligt altijd op de spelers en dat hoort ook zo, want voetbal is voor de speler en het publiek, maar de scheidsrechter is natuurlijk wel een wezenlijk onderdeel van de sport en dan vind ik het leuk dat daar aandacht voor is. We willen uiteindelijk allemaal meer scheidsrechters en we willen dat vak enthousiasmeren, dus als daar waardering voor is, is dat alleen maar goed”.

 

De redactie van ALLsportsradio beoordeelt samen met oud-internationaal (FIFA) scheidsrechter Mario van der Ende wekelijks de prestaties van de scheidsrechters die arbitreren in de Nederlandse Eredivisie. Elke week krijgen de scheidsrechters die in actie zijn gekomen een rapportcijfer. De arbiter met het hoogste cijfer mag zich 'By VAR de beste scheidsrechter van de week' noemen. De scheidsrechter die aan het eind van het seizoen het hoogste gemiddelde heeft wordt uitgeroepen tot ‘By VAR de beste scheidsrechter van het jaar’.


Onderdelen die meespelen om tot wekelijks cijfer te komen zijn onder meer acceptatie door spelers, spelinzicht, spelregeltoepassing, waarnemingsvermogen, kaartenbeleid, besluitvaardigheid, adequaat en preventief handelen, situationeel leiding geven, duidelijkheid en geloofwaardigheid.

ALLsportsradio

ALLsportsradio is dé online sportzender van Nederland! Op ALLsportsradio komen alle sporten aan bod. Naast de bekende sporten is er juist ook aandacht voor de minder bekende sporten. Sporten die normaliter weinig aandacht krijgen op de radio, zijn juist wel te horen op ALLsportsradio.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.