Spring naar bijdragen

Ab Nieuwdorp presenteert Last Night of the Proms live vanuit Royal Albert Hall


de redactie

284 weergaven

Op 9 september zal AVROTROS-presentator Ab Nieuwdorp geschiedenis schrijven als één van de drie internationale presentatoren die live verslag doen van de wereldberoemde slotavond van het grootste klassieke muziekfestival ter wereld: de Britse Last Night of the Proms. In de statige loge van The Royal Albert Hall zal hij plaatsnemen, om het Nederlandse publiek via NPO Klassiek een exclusieve inkijk te bieden in deze unieke avond vol festiviteiten en Britse tradities.


Een droom die uitkomt
Voor Ab Nieuwdorp, bekend als de presentator van De Klassieken op NPO Klassiek, is de kans om The Last Night of the Proms te presenteren "een droom die uitkomt". "Alles komt samen: mijn liefde voor klassieke muziek, mijn fascinatie voor Engeland en mijn bewondering voor de Engelse tradities," vertelt hij enthousiast. Maar deze bijzondere kans viel niet zomaar in zijn schoot. "Ik heb daadwerkelijk auditie moeten doen bij de BBS. Uiteindelijk hebben ze besloten dat ik de eer kreeg. Een van de redenen was mijn podcast 'England, My England', gewijd aan Engelse muziek."


Een Muzikaal Spektakel
De spanning stijgt bij Nieuwdorp naarmate de datum dichterbij komt. Op het podium van de Royal Albert Hall worden dit jaar cellist Sheku Kanneh-Mason en sopraan Lise Davidsen vergezeld door het BBC Symphony Orchestra and Chorus, onder leiding van dirigente Marin Alsop. Samen zullen zij een gevarieerd repertoire van licht klassieke stukken ten gehore brengen. En natuurlijk ontbreken de welbekende klanken van Edward Elgar's 'Land of Hope and Glory' en het als tweede volkslied beschouwde 'Jerusalem' niet.


Feest en Traditie in de Royal Albert Hall
Deze avond staat niet alleen bol van muzikale pracht, maar kent ook haar eigen unieke tradities. Het publiek en het orkest verschijnen altijd opvallend uitgedost, vaak met de Britse vlag als accessoire. Sommige toeschouwers hebben zelfs staanplaatsen in de wereldberoemde concertzaal, waar meezingen, klappen en zelfs toeteren op de juiste momenten is toegestaan. Deze bijzondere elementen maken The Last Night of the Proms tot een unieke belevenis, waar heel Nederland dit jaar dankzij Ab Nieuwdorp live van kan genieten via de uitzending op NPO Klassiek.


Mis Het Niet
Mis dit muzikale hoogtepunt niet! Op 9 september om 19:00 uur kunt u de Last Night of the Proms live volgen bij AVROTROS op NPO Klassiek. En als u meer wilt weten over Ab Nieuwdorps ervaringen tijdens dit unieke evenement, kunt u eind september luisteren naar een speciale aflevering van zijn podcast 'England, my England', beschikbaar via de gratis NPO Luister-app en alle populaire podcastplatforms.


Afbeelding: Ab Nieuwdorp (foto AVROTROS)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.