Spring naar bijdragen

RTV Noord beëindigt samenwerking met presentator Oetse Eilander


de redactie

902 weergaven

Presentator Oetse Eilander zal niet langer te horen zijn op Radio Noord. De regionale omroep heeft aangekondigd dat er sprake is van een onherstelbare vertrouwensbreuk met Eilander en heeft daarom de samenwerking beëindigd.


Eilander, die als freelancer voor de omroep werkte, bracht vorige week in zijn programma interne plannen naar buiten voor een nieuwe programmering van Radio Noord vanaf januari 2024, zonder voorafgaand overleg met de leiding. In deze nieuwe programmering was geen plaats meer voor het programma van Eilander. Tijdens zijn dagelijkse rubriek 'Altijd wat Anders' uitte de presentator zijn ongenoegen en liet hij het publiek een half uur lang reageren.


Hoewel er begrip is voor de teleurstelling van de presentator en zijn team, heeft de omroep ernstige bedenkingen bij de handelswijze van Eilander. Luuk Sijbring, hoofdredacteur van RTV Noord, benadrukt het belang van uitzendingen voor het publiek en het vermijden van interne discussies in de publieke sfeer. De kwestie heeft zowel intern als extern voor onrust gezorgd, wat heeft geleid tot het besluit van de omroep om de samenwerking met de presentator te beëindigen. Hiermee stopt ook het programma "Oetse op Noord".


Sijbring betreurt het snelle einde van de samenwerking en de geplande veranderingen in de programmering. Eilander was sinds 2013 te horen op Radio Noord, en de omroep is dankbaar voor zijn bijdrage.


Wat betreft de programmering, zal RTV Noord tot 1 januari tussen 16:00 en 18:00 uur 'Spits op Noord' uitzenden, gepresenteerd door verschillende presentatoren. De rubriek 'Altijd wat Anders' blijft dagelijks om half zes te horen. In januari wordt een definitieve nieuwe programmering geïntroduceerd om aantrekkelijk te blijven voor het publiek. De komende maanden zal de omroep de wijzigingen voor het nieuwe jaar aankondigen.


Afbeedling: Radio Noord microfoon (foto RTV Noord).jpg

  • Treurig 2

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.