Spring naar bijdragen

De Warmste Week: VRT-gezichten roepen iedereen op om massaal in actie te komen voor 287 projecten  


de redactie

288 weergaven

Vanaf vandaag kan iedereen acties registreren voor De Warmste Week 2023. Dit jaar gaat het ingezamelde geld naar maar liefst 287 geselecteerde projecten rond het centrale thema 'opgroeien zonder zorgen'. Vier VRT-ambassadeurs geven alvast het goede voorbeeld: zowel Danira Boukhriss Terkessidis (VRT 1), Eva De Roo (Studio Brussel), Sander Gillis (MNM) als Sarah Mouhamou (Ketnet) hebben al een actie voorbereid.


Opgroeien zonder zorgen 
De Warmste Week zal dit najaar maar liefst 287 projecten ondersteunen rond het centrale thema ‘opgroeien zonder zorgen’. De geselecteerde projecten focussen op vier domeinen: thuis, onderwijs, vrije tijd en online. Zo wil bijvoorbeeld het psychiatrisch ziekenhuis Heilig Hart in Ieper de band tussen kinderen en hun opgenomen ouders herstellen met leuke activiteiten, zoals games, circusoefeningen en improvisatietheater. Met het project “Wij dansen” hoopt de vereniging Studio Van Os dan weer danslessen aan te bieden aan kinderen met een autismespectrumstoornis en kinderen met het syndroom van Down. En ook voor jongeren in een gesloten instelling zal De Warmste Week massaal vlammen. Zo wil Bednet hun onderwijskansen versterken met een speciale vorm van afstandsonderwijs.


De volledige lijst met geselecteerde projecten is terug te vinden op de website van de Koning Boudewijnstichting en op dewarmsteweek.be. Het DWW-fonds bij de Koning Boudewijnstichting steunt de projecten financieel.  


Brieuc Van Damme, CEO Koning Boudewijnstichting: "Met maar liefst 287 geselecteerde projecten via het DWW-Fonds kent De Warmste Week al meteen een succesvolle start. 'Opgroeien zonder zorgen' is een thema waar we bij de Koning Boudewijnstichting veel belang aan hechten, en dat op alle vlakken, gaande van kinderen in armoede ondersteunen tot laagdrempelige hulpverlening voor de mentale gezondheid van jongeren, en meer. We zijn trots dat er via zulke projecten échte impact kan worden gecreëerd, en die impact willen we graag nog meer en beter in de kijker zetten."


Niet enkel de projecten zijn vandaag bekendgemaakt, ook acties kunnen vanaf nu geregistreerd worden op dewarmsteweek.be. De eerste vier acties komen alvast van VRT-ambassadeurs Danira Boukhriss Terkessidis (VRT 1), Eva De Roo (Studio Brussel), Sander Gillis (MNM) en Sarah Mouhamou (Ketnet). En of ze origineel zijn!  


Allereerste kerstmarkt 
Aanstaande donderdag 28 september organiseert Eva de allereerste kerstmarkt van het jaar op 't Zand in Brugge. De perfecte locatie om je onder te dompelen in de gezellige kerstsfeer, want in december zal ook De Warmste Week daar plaatsvinden. Ben je eerder een quizfanaat? Dan helpen Danira en enkele andere VRT 1-gezichten graag om jouw quiz extra spannend te maken en zo nog meer in te zamelen voor het goede doel. Liever iets lekkers bakken? Steek dan samen met Sarah je handen uit de mouwen voor zandkoekjes, pannenkoeken en nog zoveel meer met De Warmste Koekenbak. En Sander, die doet er graag nog een schepje bovenop. Hij beloont de eerste acties met een spotje dat zal worden uitgezonden op nationale radio. Gratis reclame zodat je actie nog meer geld kan opbrengen!  


Met de warme steun van KBC 
Net als de vorige jaren engageert KBC zich als exclusieve hoofdpartner om De Warmste Week te ondersteunen en mee verder uit te bouwen. 


Jurgen Vandervelde, directeur marketing en communicatie KBC: "Als bank-verzekeraar van hier willen en mogen we niet blind zijn voor de problemen om ons heen. Onze samenwerking met De Warmste Week is een goede manier om mee te bewegen met de maatschappij en ons steentje bij te dragen. Net als in heel Vlaanderen en Brussel organiseren we ook bij KBC allerlei acties, dat doen we onder de noemer Team Blue. We zijn zelf al in actie geschoten: in onze KBC-kantoren in Brugge verkopen we momenteel leuke potjes snoep, en je vindt ons donderdag op de eerste kerstmarkt van het jaar samen met Eva De Roo. Daar serveren we heerlijke koffie in een DWW-koffiebeker, een echt collector's item. En natuurlijk zijn onze collega’s al druk in de weer om de meest uiteenlopende acties op poten te zetten. Ik kijk al uit naar alle initiatieven!"


De Warmste Week vindt dit jaar plaats op 't Zand in Brugge van maandag 18 tot en met zondag 24 december en is te volgen op VRT 1, Studio Brussel, MNM, Ketnet en VRT MAX.   


Meer informatie over De Warmste Week 2023 is te vinden op dewarmsteweek.be.  

 

 

Afbeelding: VRT

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.