Jump to content

Feestelijk Top 2000 tv-seizoen met een mix van vertrouwde elementen en nieuwe gezichten


de redactie

637 views

In de maanden november en december kan de muziek liefhebbende kijker bij de NTR weer ruimschoots zijn hart ophalen aan diverse Top 2000 programma’s. We trappen af met de nieuwe vierdelige serie De magie van 25x Top 2000, waarin de 25 edities centraal staan en het succes van deze NPO Radio 2 muzieklijst ontrafeld wordt. De muziekkennis wordt getest in de Top 2000 Quiz, dit jaar is de presentatie in handen van oud-winnaar Thomas van Luyn, uiteraard bijgestaan door Leo Blokhuis. Op Kerstavond presenteren Leo Blokhuis en Shay Kreuger Top 2000 De Opening. En natuurlijk mag de Top 2000 a gogo niet ontbreken: in het iconische Top 2000 café worden de gasten dit keer samen met Leo Blokhuis verwelkomd door gastheer en presentator Diederik Ebbinge.


De magie van 25x Top 2000
Ter gelegenheid van de 25ste radio-editie van de NPO Radio 2 Top 2000 wordt in de vierdelige serie De magie van de Top 2000, aan de hand van gesprekken met huidige en toenmalige NPO Radio 2 Dj’s, luisteraars en artiesten, het onverwachte succes van deze muzieklijst ontrafeld. In het programma komt niet alleen de geschiedenis van de Top 2000 aan bod, ook de kern van het succes wordt besproken door drie wetenschappers uit de wereld van filosofie, neurologie en musicologie.


Uitzending: wekelijks vanaf vrijdag 3 november rond 21:35 uur bij de NTR op NPO 3.


Top 2000 Quiz
Thomas van Luyn presenteert samen met Leo Blokhuis een nieuwe serie van de Top 2000 Quiz. Samen ontvangen zij elke aflevering drie duo's van bekende Nederlanders die hun muziekkennis laten testen. Het beste koppel van elke aflevering komt elkaar weer tegen in de finale-uitzending. Welk team wordt met hun kennis, charme en vrolijkheid de grootste muziekkenners van 2023 en wint die felbegeerde platenspeler?


Thomas van Luyn: “Ik ben vanaf het begin al groot fan van de Top 2000 Quiz en van Leo Blokhuis. In 2021 heb ik samen met zangeres Lakshmi al een keer een editie gewonnen. Om nu zelf , samen met Leo, de Top 2000 Quiz te mogen presenteren vind ik fantastisch en ik kijk er enorm naar uit”.


Uitzending: wekelijks vanaf zaterdag 2 t/m 23 december rond 22:15 uur bij de NTR op NPO 3.


Top 2000: The Untold Stories
In een nieuw seizoen van Top 2000: The Untold Stories gaat presentator Leo Blokhuis weer kriskras door de archieven van 20 jaar Top 2000 a gogo, op zoek naar niet eerder vertoonde reportages en interviews. Dit seizoen duikt hij onder ander in de muzikale roots van Bob Marley en vertelt songwriter Mike Batt over zijn inspiratie voor het nummer Nine Million Bicycles van Katie Melua. Ook is er een aflevering speciaal gewijd aan het bezoek van Jimi Hendrix aan Nederland in 1967 en vertellen de leden van Orchestral Manoeuvres in the Dark over hoe ze opeens in het beroemde Top of the Pops terecht kwamen.


Uitzending: wekelijks van zaterdag 2 t/m 23 december rond 23:15 uur bij de NTR op NPO 3.


Top 2000: De Opening
Om middernacht gaat op Kerstavond de 25ste editie van de Top 2000 van start op Radio 2. Voordat dit zilveren jubileum op de radio losbarst, wordt er in het programma Top 2000: De Opening samen met de Dj’s van de Top 2000 op zoek gegaan naar de muzikale parels en de bijzondere verhalen uit de lijst. Vijf bekende Nederlandse artiesten en bands die met hun muziek genoteerd staan in de lijst, spelen een eigen nummer en een cover uit de Top 2000. De presentatie is in handen van Leo Blokhuis en Shay Kreuger.


Shay Kreuger: “De Top 2000 is het mooiste muzikale feestje van Nederland, waar luisteraars, radio-dj's en muziek samenkomen. Om de opening te mogen verzorgen met radio collega Leo is een cadeautje en te gek.’”


Uitzending: zondag 24 december rond 22:30 uur bij de NTR op NPO 3.


De Top 2000 a gogo
Het eindejaarsfeestje met vertrouwde ingrediënten: reportages over liedjes uit de lijst, videoclips met verrassende weetjes en afwisselende gasten die herinneringen delen of vertellen over hun muzikale helden. Nieuw in deze setting is Diederik Ebbinge die het programma dit jaar samen met Leo Blokhuis presenteert. Aan de Top 2000-bar is traditiegetrouw weer alle gelegenheid om anekdotes op te dissen en sterke verhalen te vertellen.


Diederik Ebbinge: “Het is een eer om in zo'n iconisch programma in te mogen stappen. Mijn popmuziekkennis loopt ongeveer tot medio jaren 90, maar gelukkig heb ik de piepjonge Leo Blokhuis aan mijn zijde."


Uitzending: dagelijks vanaf dinsdag 26 t/m 31 december rond 19:00 uur bij de NTR op NPO 1.


Top 2000 a gogo-podcast
In samenwerking met NPO Radio 2 maakt de NTR acht nieuwe afleveringen van de Top 2000 a gogo-podcast. Leo Blokhuis neemt je mee op een ontdekkingsreis door de popgeschiedenis en onthult verrassende verbanden, opmerkelijke details, en uiteraard worden deze inzichten rijkelijk geïllustreerd met bijpassende muziekfragmenten.
 

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.