Jump to content

NPO Klassiek radioprogramma Spiegelzaal stopt gedwongen na 30 jaar


de redactie

498 views

NPO Klassiek stopt na 30 jaar met het NPO radioprogramma Spiegelzaal, tot grote teleurstelling van omroep AVROTROS. Het besluit van de NPO, dat op 1 januari ingaat, wordt betwist door de omroep, die beweert dat het vooral om financiële redenen genomen is. De NPO weerlegt echter dat dit besluit een gevolg is van bezuinigingen.


Een jaar geleden werd afgesproken dat alle musici een financiële vergoeding zouden ontvangen voor hun optredens, maar volgens AVROTROS is het wrang dat dit nu als reden wordt aangevoerd voor het einde van Spiegelzaal. Dit programma, al dertig jaar gepresenteerd door Hans van den Boom, is een vast onderdeel van Het Zondagochtend Concert en wordt live vanuit Het Concertgebouw in Amsterdam uitgezonden. Het staat bekend om zijn unieke opzet en sfeer, en is altijd goed gewaardeerd door de luisteraars van NPO Klassiek.


NPO Klassiek verklaart echter dat het besluit is genomen om de zondagochtend programmering aan te passen aan de luisteraars voorkeuren, en niet als gevolg van bezuinigingen. De zender benadrukt dat er nog steeds ruimte zal zijn voor livemuziek. 


Spiegelzaal zal plaatsmaken voor het programma Tussen Hemel en Aarde, dat met een uur wordt verlengd. Ondertussen hebben luisteraars een petitie gestart om het besluit van de NPO ongedaan te maken.

 

Afbeelding: Hans van den Boom (foto AVROTROS / Ruud Baan)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.