Spring naar bijdragen

Cor Bakker krijgt jazzprogramma op NPO Soul & Jazz


de redactie

436 weergaven

Vanaf zaterdag 6 januari presenteert pianist Cor Bakker zijn nieuwe radioshow Cor’s Jazz Podium bij Omroep MAX op NPO Soul & Jazz. In dit programma duikt hij in het omvangrijke jazz-archief met bekende jazz van Ella Fitzgerald en Chick Corea tot Rita Reys en Anton Goudsmit. Cor is vanaf 6 januari elke zaterdag- en zondagavond te horen tussen 23:00 en 24:00 uur bij MAX op NPO Soul & Jazz.


In zijn nieuwe programma Cor’s Jazz Podium zoekt Cor naar de parels uit de rijke historie van jazz met artiesten als Art Tatum, Chick Corea, Ella Fitzgerald, Louis van Dijk en Fay Claassen. Maar ook nieuw aanstormend talent komt aan bod. Cor Bakker: “Ik heb enorm veel zin in dit nieuwe muzikale avontuur op de radio. Ik ben een groot fan van muziekprogramma’s, zoals vroeger Muziekmozaïek van Willem Duys. Dat is een grote inspiratiebron. In mij zit toch een kleine schoolmeester, ik wil graag dingen uitdragen en mensen mooie muziek laten horen. In dit geval jazz in de meest brede zin van het woord, van pianisten tot vocalisten en bigbands.”


Jan Slagter: “Ik ben heel blij dat Cor Bakker, een van de bekendste pianisten en muzikaal begeleiders van Nederland, zijn naam verbindt aan Omroep MAX. Met zijn achtergrond, kennis en feilloos gevoel voor wat de luisteraar wil horen, past hij heel goed bij MAX. Het kan niet anders dan dat het mooie muzikale avonden worden op de late zaterdag en zondag.“


Cor’s Jazz Podium: vanaf 6 januari 2024 elke zaterdag en zondag van 23:00 tot 24:00 uur op NPO Soul & Jazz.


Afbeelding: Cor Bakker (foto Max/Stef Nagel)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.