Spring naar bijdragen

Record aantal luisteraars Sky Radio The Christmas Station: 8,9 miljoen


de redactie

331 weergaven

In totaal luisterden 8,9 miljoen Nederlanders (13+) in de weken voor en tijdens kerst naar Sky Radio The Christmas Station. Dit is een record; nooit eerder werd er zoveel geluisterd naar de kerstprogrammering van Sky Radio. Op kerstavond scoorde Sky Radio 37,1% marktaandeel in de doelgroep 20-49 jaar en op eerste kerstdag 24,4%. Dit blijkt uit het Nationaal Media Onderzoek (NMO).


Uunco Cerfontaine, Radio Director Sky Radio: “We hebben maar liefst 8,9 miljoen luisteraars bereikt met onze kerstprogrammering. Dit betekent dat ruim de helft van alle Nederlanders naar Sky Radio The Christmas Station heeft geluisterd om samen met ons kerst te vieren. In 20-49 jaar ligt dit percentage zelfs nog hoger; twee op de drie luisteraars binnen deze doelgroep (64,8%) heeft naar onze kerstprogrammering geluisterd.


Het hartverwarmende enthousiasme van ons publiek vormt de ware magie van de kerstperiode en bevestigt de speciale band die we met onze luisteraars delen. Vanaf nu brengen we weer de beste mix van classics en hits, maar we kijken er alweer naar uit om over elf maanden Sky Radio weer om te dopen in The Christmas Station!"


Sky Radio The Christmas Station
Sky Radio wordt traditiegetrouw vanaf eind november omgedoopt tot The Christmas Station. Tot en met kerst staat de radiozender geheel in het teken van non-stop de beste kersthits. De kerstperiode werd geopend in Disneyland Paris door Mickey Mouse, Guus Meeuwis en Acda en de Munnik brachten de eerste stem uit op de Xmas Top 50 (waar Wham! voor het vierde jaar op #1 stond), de kersttram reed weer door Amsterdam en Den Haag en Play Mental Foundation ging er vandoor met €50.000,- zendtijd tijdens de tweede editie van het Christmas Charity Diner. Dit jaar was er voor het eerst ook een TV-editie van de lijst; de Sky Radio Xmas Top 50 die op eerste en tweede kerstdag te zien was op Net5.


Bron: NMO, Ipsos/Kantar, marktaandeel en bereik, ma-zo 06.00-24.00 uur, totaal 13+ en 20-49 jaar, 27 november t/m 26 december 2023. Kerstavond zo 24 dec 18.00-24.00 uur

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.