Jump to content

NPO Klassiek verdubbelt lijst: dit jaar Filmmuziek Top 200 


de redactie

316 views

Dat klassieke muziek leeft op het witte doek hoor je bij NPO Klassiek met een week die gewijd is aan filmmuziek. Dit jaar breidt de klassieke zender de toplijst van de filmmuziek weer uit, van een Top 100 naar de Filmmuziek Top 200. Naast een verdubbeling van de lijst organiseert de zender op 23 februari voor het eerst een concert als feestelijke aftrap van de stemweek. In de grote zaal van TivoliVredenburg klinkt die avond muziek van onder anderen John Williams, Hans Zimmer en Nino Rota. Het concert is live te volgen via NPO Klassiek en met beeld op npoklassiek.nl/live.

 
Simone Meijer, zendermanager NPO Klassiek: "Klassieke muziek brengt films tot leven en ook omgekeerd. Het is een gouden combinatie die je hart sneller laat kloppen, je tranen laten vloeien en je hemels verliefd kan maken. Bij NPO Klassiek hoor je de aller-allermooiste sountracks: via de radio, online en dit keer ook in de concertzaal, waar we een groots filmconcert gepland hebben. Luister en geniet. It’s an offer you can’t refuse."


Met de Filmmuziek Top 200 maakt NPO Klassiek klassieke muziek toegankelijk voor een breed publiek. Want iedereen kent de muziek van de iconische filmklassiekers als Jaws, Once Upon a Time in the West en Star Wars. Zo kan iedereen van klassieke muziek genieten. 

 
De stembussen voor de Filmmuziek Top 200 openen op vrijdag 23 februari om 08:00 uur. Wat de meest legendarische muziek is, bepaalt de luisteraar. Er kan tot en met vrijdag 1 maart 13:00 uur gestemd worden op de beste soundtracks via npoklassiek.nl/stem.


Eerste NPO Klassiek Filmmuziek Concert
Op vrijdag 23 februari presenteert NPO Klassiek voor het eerst een Filmmuziek Concert tijdens het AVROTROS Vrijdagconcert. De presentatie is in handen van Leonard Evers. Het concert is live te volgen op NPO Klassiek en met beeld op npoklassiek.nl/live. Onder leiding van dirigent Nicholas Milton speelt het Göttinger Symphonieorchester vanuit de Grote Zaal in TivoliVredenburg tophits van John Williams, waaronder Star Wars en Harry Potter, Hans Zimmers The Da Vinci Code en Gladiator, maar ook The Godfather van Nino Rota, Forrest Gump van Alan Silvestri en Pirates of the Caribbean van Klaus Badelt. Meer informatie is hier te vinden.


Uitzending Filmmuziek Top 200
Van maandag 4 tot en met woensdag 6 maart is er in de reguliere programmering van NPO Klassiek veel aandacht voor filmmuziek, waarbij de muziek als een rode draad door de programmering loopt. De Filmmuziek Top 200 wordt op donderdag 7 en vrijdag 8 maart uitgezonden tussen 09:00 en 17:00 uur. De presentatie is op beide dagen door: 

  • 09:00 – 11:00 uur: Hans Smit
  • 11:00 – 13:00 uur: Jet Berkhout
  • 13:00 – 15:00 uur: Sander Zwiep
  • 15:00 – 17:00 uur: Carine Lacor

Stemmen op de Filmmuziek Top 200 kan van vrijdag 23 februari 08:00 tot en met vrijdag 1 maart om 13:00 uur via npoklassiek.nl/stem. De Filmmuziek Top 200 is donderdag 7 en vrijdag 8 maart van 09:00 tot 17:00 uur te horen op NPO Klassiek, npoklassiek.nl en via de NPO Luister-app.  

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.