Jump to content

de redactie

498 views

Tijdens de 18e editie van de RadioRing is De 538 Ochtendshow als winnaar van de Gouden RadioRing voor Beste Programma uitgeroepen. Tim Klijn, Rick Romijn, Niels van Baarlen en Florentien van der Meulen namen de felbegeerde prijs in ontvangst. Met deze winst wist De 538 Ochtendshow de programma’s De Q-middagshow met Domien Verschuuren, The Friday Move, Jan-Willem Start Op! en KINKSTART achter zich te laten. AVROTROS organiseerde de feestelijke uitreiking in de Vorstin in Hilversum. De presentatie van de avond was in handen van 3FM-dj Rob Janssen.


Tim Klijn is de grote winnaar van de avond, want naast de Gouden RadioRing gaat hij ook naar huis met de RadioRing voor Beste Presentator. De andere genomineerden voor deze prijs waren Bram Krikke (Qmusic), Domien Verschuuren (Qmusic), Tim op het Broek (KINK) en Wilfred Genee (BNR Nieuwsradio).


De RadioRing voor Beste Podcast gaat dit jaar naar Door de ogen van de Koning, waarin Edwin Evers in gesprek gaat met koning Willem-Alexander over tien jaar koningschap. De andere kanshebbers waren Geuze & Gorgels, Moordcast, Moordzaken en Pantelic Podcast. 


Naast de drie publieksprijzen zijn deze avond ook de juryprijzen uitgereikt. De Marconi Award voor Aanstormend Talent is gewonnen door Jan van Poppel (NPO Klassiek & NPO Radio 1/BNNVARA) en de Marconi Award voor Beste Zender gaat naar SLAM!. Eerder is bekendgemaakt dat Ghislaine Plag de Marconi Oeuvre Award in ontvangst mocht nemen.


Tussen de uitreikingen door waren er optredens van Numidia, Marco Schuitmaker en The Jordan. De uitreiking was live te volgen via het YouTube-kanaal van AVROTROS.
 
Afbeelding: Winnaars RadioRing 2024 (foto AVROTROS)

1 Comment


Recommended Comments

Reacties

 

Radio 538


De 538 Ochtendshow winnaar Gouden RadioRing
 De 538 Ochtendshow is door het publiek verkozen tot beste radioprogramma van Nederland. Sinds de zomer van 2023 presenteren Tim Klijn, Rick Romijn, Niels van Baarlen en Florentien van der Meulen iedere werkdag de ochtendshow op Radio 538. Nu, een half jaar later, wordt deze show al bekroond met de Gouden RadioRing. De RadioRing is de eerste en enige publieksprijs voor radio in Nederland.


De 538 Ochtendshow tijdens de uitreiking van de Gouden RadioRing: “We zijn echt heel erg blij en dankbaar om de grootste radioprijs van het jaar in ontvangst te mogen nemen. We zijn een half jaar bezig en nog lang niet klaar!”


Dave Minneboo, Creative Director Radio: “Wat een geweldige onderscheiding is dit voor de topprestatie die het team van De 538 Ochtendshow al in korte tijd heeft neergezet. Sinds de start afgelopen zomer is het marktaandeel omhoog geschoten en natuurlijk het allerbelangrijkste; Tim, Rick, Niels en Florentien brengen een lach op het gezicht van onze luisteraars. Die waardering kregen zij al terug via reacties op het programma, maar nu ook met deze publieksprijs. En dan te bedenken dat we met deze ochtendshow eigenlijk pas net onderweg zijn. De winst van de Gouden RadioRing geeft het team en alle collega’s bij 538 extra boost om op deze koers door te gaan!”


Tim Klijn heeft tussen 1998 en 2014 diverse programma’s op Radio 538 gepresenteerd. Ook was hij lange tijd de vaste vervanger van Edwin Evers. Rick en Niels waren 21 jaar lang de belangrijkste gezichten naast Edwin in ‘Evers Staat Op’, dat maar liefst 18 jaar daarvan te horen is geweest op Radio 538. Vanaf januari 2022 presenteerden Tim, Rick en Niels ‘De Veronica Ochtendshow: Ook Goeiemorgen’ op Radio Veronica. Sinds 5 juni 2023 zijn zij iedere ochtend tussen 06:00 uur en 10:00 uur te horen op Radio 538.


538-dj Tim Klijn winnaar Zilveren RadioSter Beste Presentator 
538-dj Tim Klijn is door het publiek verkozen tot beste radiopresentator van Nederland. Sinds de zomer van 2023 presenteert de dj samen met Rick Romijn, Niels van Baarlen en Florentien van der Meulen iedere werkdag de ochtendshow op Radio 538.


Tim Klijn tijdens de uitreiking van de Zilveren Ster voor Beste Presentator: "Ik ben overrompeld en had dit niet verwacht! Ik heb deze prijs gewonnen dankzij het geweldige team waar ik elke ochtend mee mag werken. We hebben zoveel plezier en dat geeft me vleugels als presentator. Met de zekerheid van mensen als Rick, Niels en Florentien om mij heen, kan ik iedere ochtend doen wat we doen. En dat wordt gewaardeerd. Ontzettend bedankt aan alle stemmers!"


Dave Minneboo, Creative Director Radio: “Tim Klijn is één van de beste radio-dj’s die Nederland kent. Los van een onderscheidend, diep en warm stemgeluid, weet Tim onderwerpen op de juiste manier aan te snijden en is hij verbindend. Tim is al sinds 1998 met tussenpauzes verbonden aan Radio 538. Hij heeft in de jaren diverse programma’s gepresenteerd en is sinds afgelopen zomer te horen in de goed beluisterde 538 Ochtendshow samen met Rick, Niels en Florentien. Met Tim op deze positie in de programmering komt hij als radiomaker het beste tot zijn recht en dat is nu ook bekroond met de publieksprijs voor beste presentator van Nederland!”


Tim Klijn heeft tussen 1998 en 2014 diverse programma’s op Radio 538 gepresenteerd. Ook was hij lange tijd de vaste vervanger van Edwin Evers. Rick en Niels waren 21 jaar lang de belangrijkste gezichten naast Edwin in ‘Evers Staat Op’, dat maar liefst 18 jaar daarvan te horen is geweest op Radio 538. Vanaf januari 2022 presenteerden Tim, Rick en Niels ‘De Veronica Ochtendshow: Ook Goeiemorgen’ op Radio Veronica. Sinds 5 juni 2023 zijn zij iedere ochtend tussen 06.00 uur en 10.00 uur te horen op Radio 538.


SLAM!


SLAM! wint Marconi Award voor beste zender
Radiostation SLAM! is donderdagavond uitgeroepen tot beste zender van Nederland. Het pop- en dance station won tijdens de RadioRing in Hilversum de Marconi Award voor beste zender. De speech van zendermanager Martijn Zuurveen, die de prijs in ontvangst nam, was letterlijk pittig te noemen.


Het afgelopen jaar is pittig geweest voor SLAM! omdat het na de FM-veiling haar landelijke etherfrequentie verloor. Desalniettemin is "SLAM! forever" en dat maakte zendermanager Martijn duidelijk in zijn pikante speech.


Na het in ontvangst nemen van de Marconi Award voor beste zender, stopte Zuurveen een hap chilipeper in zijn mond. Met zijn mond in vuur en vlam benadrukte hij hoe trots hij is op het team en de vastberadenheid van SLAM! om ondanks de tegenslagen door te gaan om luisteraars, kijkers en volgers iedere dag een boost te geven aan hun leven.


Martijn Zuurveen: "2023 was het pittige jaar waarin we onze landelijke FM-frequenties na 28 jaar verloren. Emotie, woede en verdriet heersten er in het team, maar al heel snel hebben we met elkaar een strijdplan gemaakt om iedere luisteraar die bij ons was, te behouden."


SLAM! heeft nog wel een frequentie waarmee het station in de Randstad via FM te ontvangen is. Daarnaast is SLAM! landelijk te beluisteren via DAB+. Gemiddeld stemmen er wekelijks 600.000 luisteraars af op SLAM!, met programma's als Early Birds, Housuh in de Pauzuh, de Mixmarathon en de jaarlijkse toplijst SLAM! Dance 1000.


De Marconi Awards worden sinds 1996 uitgereikt en zijn vernoemd naar Guglielmo Marconi, de man die bekendstaat als de uitvinder van radio. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de prijs dat SLAM! de felbegeerde juryprijs wint.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.