Jump to content

Eddy Keur ontvangt 'De Nachtwacht Award 2024' voor beste nachtprogramma


de redactie

274 views

Eddy Keur is dit jaar de winnaar van de prijs voor het beste nachtprogramma van Nederland, uitgereikt door vakmediaplatform Spreekbuis.nl. Een week na de Gouden RadioRing-uitreiking heeft de jury, bestaande uit Spreekbuis-uitgever Richard Otto, radiospecialist en -columnist Patrick Kicken, en radioconsultant Jan-Willem van Engelen, de winnaar bekendgemaakt.


De jury beoordeelt nachtprogramma's op hun vermogen om goed bij de nachtelijke uren te passen en zich op unieke wijze te onderscheiden van reguliere shows. Nachtprogramma's creëren een speciale band tussen luisteraars en DJ's en bieden een platform voor nieuw talent. Ondanks de druk op nachtprogramma's door bezuinigingen, blijven ze van waarde voor nachtbrakers, nachtwakers en nachtwerkers.


In het juryrapport benadrukt Jan-Willem van Engelen de 40-jarige ervaring van Eddy Keur in het vak en zijn onmiskenbare passie voor radio. Hij omschrijft Keur's nachtprogramma als een show van drive-time kwaliteit, met een unieke combinatie van humor, creativiteit, een sterke band met luisteraars en doordacht gebruik van vormgeving.


De Nachtwacht Award, vernoemd naar het legendarische TROS-nachtprogramma 'Nachtwacht', is een jaarlijkse prijs van Spreekbuis.nl. Eerdere winnaars waren onder andere Özcan Akyol, Astrid de Jong en Martijn Kolkman.


Afbeelding: Eddy Keur, sidekick Rinse Blanksma en jurylid Jan-Willem van Engelen

1 Comment


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.