Jump to content

Taco Zimmerman benoemd tot algemeen directeur AVROTROS


de redactie

197 views

Per 1 maart 2024 treedt Taco Zimmerman aan als de nieuwe algemeen directeur van AVROTROS. Deze benoeming, goedgekeurd door de Raad van Toezicht en de Verenigingsraad, markeert een nieuwe fase voor de omroep. In de komende jaren zal Zimmerman de strategie van AVROTROS als omroep voor cultuur en rechtvaardigheid verder vormgeven, met als doel de publieke waarde te vergroten. Samen met Bart Barnas (mediadirecteur) en Niels van ‘t Hooft (zakelijk directeur) vormt hij vanaf maart de directie van de omroep. Taco Zimmerman volgt Eric van Stade op, die na 10 jaar de omroep verlaat.


Taco Zimmerman geeft aan: "AVROTROS is één van de mooiste en grootste publieke omroepen van Nederland. Mede door mijn voorganger Eric van Stade heeft de omroep bewezen het verschil te kunnen maken in de Nederlandse samenleving. In het huidige tijdsgewricht zie ik het als een kans voor AVROTROS om Nederland nog verder te verrijken en te verbinden. Ik geloof in de kracht en de absolute noodzaak van een sterke publieke omroep en vind het een eer om deze organisatie de toekomst in te leiden.”


Clayde Menso, voorzitter Raad van Toezicht, voegt toe: “Taco is een ervaren en veelzijdige bestuurder met een groot cultureel en maatschappelijk hart. Een betrokken ondernemer die zich bewezen inzet voor de publieke zaak. Ik ben ervan overtuigd dat hij een grote bijdrage gaat leveren aan het verder uitdragen van onze missie die staat voor een goed geïnformeerde, veilige en rechtvaardige samenleving en het toegankelijk maken van cultuur voor een breed publiek. Ik ben blij dat we in Taco de persoon gevonden hebben die deze ambitie voortzet en verder uitbouwt.”


Over Taco Zimmerman
Zimmerman (Haarlem, 1969) begon zijn carrière als programmamaker voor zowel radio als televisie en was tot 2022 oprichter en directeur van Tuvalu Media Group BV (o.a. Maestro, Het Verhaal van Nederland en Kamp Van Koningsbrugge). De laatste jaren was Zimmerman lid van de Raad van Toezicht van onder andere het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en is hij bestuursvoorzitter van Stichting Prinsengrachtconcert. Ook is hij sinds 2012 medeoprichter, bestuurslid en gastdocent van de TV Academy.


Over AVROTROS
AVROTROS staat voor rechtvaardigheid en het toegankelijk maken van cultuur. Voor iedere Nederlander, van jong tot oud. We maken Nederland veiliger, komen op voor mensen in verdrukking, we controleren de macht. Én we brengen mensen samen. Dat doen we vooral door ze te laten genieten van cultuur. Cultuur in de breedste zin van het woord: van klassieke tot Nederlandstalige muziek, van musical tot toneel, van kunst tot kitsch. 


Afbeelding: Taco Zimmerman (foto AVROTROS)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.