Jump to content

Jan Smit wordt nieuwe DJ bij NPO Sterren NL Radio


de redactie

377 views

NPO Sterren NL Radio introduceert een vernieuwde programmering vanaf 26 februari, met Jan Smit als nieuwe aanwinst. Smit, bekend als ‘Mister Muziekfeest’, zal vanaf 2 maart elke zaterdag tussen 15:00 en 17:00 uur het programma ‘Muziekfeest op de Radio’ presenteren. Naast de grootste Nederlandse hits van dit moment en klassiekers uit de Nederlandse muziekgeschiedenis, zal de show ook live-optredens bevatten van evenementen als Muziekfeest van het Jaar en Muziekfeest op het Plein. Bovendien zal Jan wekelijks zijn favoriete nummer draaien in de ‘Hit van Smit’ en zal er veel muziek uit Volendam te horen zijn.


Jan Smit reageerde verheugd op zijn nieuwe rol: "Aan mijn carrière bij AVROTROS mag ik een nieuw hoofdstuk toevoegen. Die van commentator bij het Eurovisie Songfestival sluit ik af. Ik heb vorig jaar intern al aangegeven dat ik mijn Songfestival-werkzaamheden zou neerleggen. Dit geeft me de ruimte om nieuwe muzikale dingen te doen, zoals nu dus een eigen radioshow te maken! Ook om het Muziekfeest op deze manier nog dichter bij de mensen te brengen, het leeft als nooit tevoren."


De nieuwe programmering omvat ook andere wijzigingen. Marcel de Vries zal luisteraars iedere werkdag tussen 06:00 en 10:00 uur opwekken met zijn programma 'Marcel in de Morgen'. Daarna neemt Emilie Sleven tot 13:00 uur het stokje over met haar nieuwe programma 'Emilie op Volle Toeren'. Corné Klijn zal zijn oude programma-titel, de 'Kort en Klijn Show', nieuw leven inblazen en van maandag tot en met donderdag tussen 13:00 en 16:00 uur te beluisteren zijn. Jan Paparazzi sluit de werkdag af met de 'Jan Paparazzi Show', iedere maandag tot en met donderdag van 16:00 tot 19:00 uur, terwijl Perry Kramps op vrijdag het tijdstip van 16:00 tot 19:00 uur zal overnemen met de 'Perry’s Weekend Party'.


In het weekend zal Corné Klijn op zaterdag en zondag tussen 09:00 en 12:00 uur de beste Nederlandse producties uit de afgelopen decennia presenteren. De nieuwe programmering wordt afgerond met nieuwkomer Bart Geurts op zondag tussen 12:00 en 15:00 uur en Jan Paparazzi met 'Het Beste uit de Nederlandstalige Top 1000' om de zondag af te sluiten.


Joost Strootman, eindredacteur van NPO Sterren NL Radio, benadrukt de toegevoegde waarde van de nieuwe programmering: “We zijn als Sterren NL Radio de afgelopen jaren al fors gegroeid en met deze nieuwe programmering zetten we de volgende stap. De komst van Jan Smit, toch wel zo’n beetje de grootste ambassadeur van de Nederlandse muziek, past perfect in dat nieuwe plaatje.”


NPO Sterren NL is het toonaangevende multimediale platform van de NPO en AVROTROS, gericht op Nederlandse muziek en artiesten in het populaire genre. Met een radiostation, een app, zendtijd op televisie en een grote online community heeft Sterren NL als missie om de Nederlandstalige volkscultuur te promoten en te ondersteunen.

 

Afbeelding: Jan Smit (foto AVROTROS)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.