Spring naar bijdragen

Vrijdagmiddagshow Evers & co. marktleider, Radio 538 boekt verschillende records


de redactie

401 weergaven

Na slechts een maand op Radio 538 te horen te zijn, is Evers & co. nu al marktleider met een aandeel van 20,6% in de commercieel belangrijke doelgroep van 20-49 jaar. Sinds 2 februari keerde Edwin Evers terug naar de zender en start hij samen met Cobus Bosscha en Henk Blok iedere vrijdagmiddag tussen 14:00 en 18:00 uur het weekend.


Volgens de meest recente luistercijfers behaalt Radio 538 niet alleen goede resultaten met deze show, maar vestigt het ook zenderbreed records. Radio 538 behaalt in totaal een marktaandeel van 9,9% onder alle radioluisteraars (13+), het hoogste aandeel sinds de nieuwe meting van het NMO. Ook heeft de zender het hoogste aantal luisteraars bereikt sinds de introductie van de nieuwe meetmethode, namelijk ruim 3,6 miljoen.


Het marktaandeel in de doelgroep 20-49 jaar is in één jaar tijd met 36% gestegen naar 15,9%, wat een nieuw record vestigt en de zender op de tweede plaats positioneert. Onder mannen van 20-49 jaar groeit Radio 538 zelfs met 55% en is het marktleider met een aandeel van 17,7%.


Dave Minneboo zegt hierover: Dave Minneboo: “Met de ingang van Evers & co. en de terugkeer van Dennis Ruyer, hebben we de programmering geoptimaliseerd en staat deze nu als een huis. De positiviteit is voelbaar binnen het team van 538 en slaat over op onze luisteraars, die genieten van de programma’s en muziek. Dit zijn nog maar de eerste vruchten die worden afgeworpen, maar geeft ons positieve energie om door te gaan met waar we mee bezig zijn!”


Bron: Ipsos/Kantar, maandag-zondag 06:00-24:00 uur en vrijdag 14:00-18:00 uur, week 8 2024 vs. 2023

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.