Jump to content

NPO Klassiek eert meest geliefde werk van Bach tijdens de Matthäus-Passion Week


de redactie

293 views

Van zondag 24 tot en met zondag 31 maart staat NPO Klassiek een week lang in het teken van de Matthäus-Passion, het meest geliefde en bekende werk van Johann Sebastian Bach. Dit meesterwerk, dat jaarlijks op nummer één staat bij de Klassieke Top 400 van NPO Klassiek, wordt uitgebreid belicht op de radio, televisie en online platforms.


Uitgebreide Aandacht voor Bachs Meesterwerk
NPO Klassiek biedt tijdens Matthäus-Passion Week een divers programma aan, met onder andere live concerten door de Nederlandse Bachvereniging en het Concertgebouworkest, videoregistraties, interessante podcasts en radioprogramma's. Daarnaast komen ook andere passiemuziekstukken aan bod, zoals Bachs Johannes-Passion, Frank Martin's Golgotha en de Brockes-Passion van Bachs tijdgenoot Reinhard Keiser.


Live uitvoering Matthäus-Passion
Een hoogtepunt van de week is de jaarlijkse live-uitvoering van de Matthäus-Passion door de Nederlandse Bachvereniging. Dit concert wordt op dinsdag 26 maart om 19:00 uur live uitgezonden vanuit het Concertgebouw in Amsterdam tijdens het Avondconcert (NTR).


Ook op televisie te Zien
Voor degenen die de Matthäus-Passion liever op televisie bekijken, worden verschillende uitvoeringen uitgezonden op NPO 2 en NPO 2 extra, waaronder de complete Matthäus-Passion door Ars Musica en het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir.


Podcasts en meer Passiemuziek
Daarnaast zijn er podcasts beschikbaar waarin experts de rijkdom van de Matthäus-Passion en andere passiemuziekstukken bespreken. Bovendien wordt ook meer passiemuziek uitgezonden op NPO Klassiek, zoals Bachs Johannes-Passion door het Koninklijk Concertgebouworkest en het indrukwekkende oratorium Frank Martin's Golgotha.


Speel mee met Matthäus
Voor muziekliefhebbers die zelf een instrument bespelen, biedt NPO Klassiek de mogelijkheid om mee te spelen met de beroemde aria 'Erbarme dich'. Bladmuziek en meespeelopnames voor verschillende instrumenten zijn beschikbaar op de website.


Volg de Matthäus-Passion week
Voor meer informatie, achtergrondverhalen en een compleet overzicht van alles wat er rondom de Matthäus-Passion op NPO Klassiek te vinden is, kunnen geïnteresseerden terecht op npoklassiek.nl/matthaus. De week van de Matthäus-Passion is te volgen via NPO Klassiek, npoklassiek.nl en de gratis NPO Luister-app.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.