Jump to content

Nieuwe podcast Omroep WNL en NPO Luister: 'De Jongen Zonder Gisteren'


de redactie

475 views

Een boeiend verhaal ontvouwt zich in de nieuwste podcastserie van NPO Luister en Omroep WNL, getiteld 'De Jongen Zonder Gisteren'. Stel je voor dat je ontwaakt in een ziekenhuis, omringd door vreemden, zonder enige herinnering aan je verleden. Dit is precies wat er gebeurde met de 21-jarige Jur Deitmers tijdens zijn studie aan Harvard in 2017. Een hersenontsteking veegde al zijn herinneringen weg, waardoor hij werd geconfronteerd met een compleet nieuwe realiteit.


Jur Deitmers beschrijft zijn ervaring als het zijn van een gast in zijn eigen leven. Alles moest opnieuw ontdekt worden: zijn naam, zijn familie, zijn verleden. De enige houvast die hij had was zijn vermogen om te praten en piano te spelen. Zijn leven van 21 jaar was plotseling verdwenen, en hij stond voor de uitdaging om zijn identiteit opnieuw vorm te geven.


In deze indrukwekkende vijfdelige podcastserie neemt Josephine van der Erve, een vriendin van Jur en journalist bij WNL, de luisteraars mee op Jurs aangrijpende zoektocht. Hoe bouw je een identiteit op als je alles bent vergeten? Zal Jur ooit zijn oude zelf terugvinden? En wat kunnen we leren van zijn verhaal over de essentie van identiteit?


Jur Deitmers reflecteert: "De Jur van voor mijn geheugenverlies voelt als een vreemde."


Herinneringen vormen onze identiteit en zijn ons kostbaarste bezit. Ze definiëren wie we zijn, inclusief de mooie en pijnlijke momenten. Jur's verhaal werpt een nieuw licht op de waarde van herinneringen en hoe ze ons perspectief op het leven beïnvloeden.


Podcastmaker Josephine van der Erve benadrukt: “Het was een fascinerend verhaal om te maken. Deze podcast belicht de belangrijke thema’s in het leven. Wat is vriendschap? Hoe vormen je ervaringen je? Wie ben ik? Door Jur besef ik hoe mijn herinneringen mij soms beperken. Ik weet zeker dat de wereld een mooiere plek is als we allemaal wat minder geheugen hebben.”


Vanaf maandag 8 april zijn alle afleveringen van 'De Jongen Zonder Gisteren' beschikbaar op de gratis NPO Luister-app. Elke week zullen nieuwe afleveringen ook beschikbaar worden gesteld op andere podcastplatforms.


Afbeelding: De jongen zonder gisteren (foto WNL)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.