Jump to content

NPO Klassiek komt met Themaweek 'Kalm met Klassiek'


de redactie

92 views

NPO Klassiek introduceert van maandag 10 tot en met vrijdag 14 juni de themaweek 'Kalm met Klassiek'. Deze week biedt luisteraars rustgevende klassieke muziek tussen 07:00 en 19:00 uur, te beluisteren via NPO Klassiek, npoklassiek.nl en de gratis NPO Luister-app.


Ontspanning in de Drukte
De themaweek richt zich op luisteraars die behoefte hebben aan ontspanning na een drukke dag, tijdens de spits, of bij andere dagelijkse bezigheden. De programmering bestaat voornamelijk uit kalme klassieke muziek, afgewisseld met energiekere stukken voor een oppepper. Dit initiatief sluit aan bij de populaire 'Kalm met Klassiek' podcast van AVROTROS, die veel luisteraars dagelijks een moment van rust biedt.


Speciale Programmaonderdelen

  • Ochtendmixen: In het programma 'De Ochtend' (KRO-NCRV) presenteert Andrea van Pol dagelijks twee kalme muziekmixen vanaf bijzondere buitenlocaties, zoals het strand en bos. Deze zijn ook te volgen via visual radio.
  • Online Videoserie: AVROTROS-presentator Ab Nieuwdorp interviewt gasten over de impact van rustgevende muziek. Deze serie is beschikbaar op npoklassiek.nl en via NPO Klassiek's online kanalen.
  • Wandeluitzendingen: Presentatoren Carine Lacor, Jet Berkhout en Sander Zwiep maken dagelijkse wandelingen in natuurgebieden van 12.00 tot 16.00 uur, waarbij ze passende kalme muziek draaien. Deze wandelingen zijn live te volgen via visual radio.
  • Live Optredens: 'Podium' (NTR) organiseert dagelijks live optredens tussen 16.00 en 18.00 uur met artiesten zoals pianist Ralph van Raat en ensemble Wishful Singing. In de late uurtjes biedt 'Keihard Klassiek' optredens van onder anderen pianist Delange en gitarist Robin Scherpen. Deze optredens zijn na afloop online te bekijken.

Meer Informatie
Alle muziekmixen, de 'Kalm met Klassiek' podcast, afspeellijsten en video's zijn terug te vinden op npoklassiek.nl/kalm-met-klassiek. Volg de themaweek van 10 tot en met 14 juni voor een moment van rust en ontspanning met NPO Klassiek.


Afbeelding: Kalm met Klassiek (foto NPO Klassiek)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.