Jump to content

Tom Egbers komt met een vierdelige podcast ter ere van EK voetbal: 'Vergeten Helden' 


de redactie

141 views

In aanloop naar het EK voetbal in Duitsland presenteert Tom Egbers de vierdelige podcast 'Vergeten Helden'. Deze serie vertelt intrigerende verhalen over mensen die een onmisbare rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het voetbal.


Historische verhalen en vergeten helden
'Vergeten Helden' richt zich op historische gebeurtenissen en personen die cruciaal waren voor de ontwikkeling van het moderne voetbal. De serie belicht verhalen uit vier deelnemende landen aan het EK: Nederland, Italië, Frankrijk en Schotland, en verbindt deze verhalen met het huidige toernooi.


Beschikbaarheid en inhoud
De eerste twee afleveringen zijn vanaf vandaag, woensdag 12 juni, beschikbaar via de NOS Voetbalpodcast in de NPO Luister-app en andere bekende podcast-apps. De laatste twee afleveringen zijn vanaf morgen, donderdag 13 juni, te beluisteren.


Vergeten Helden #1 – Italië
Het verhaal van een mijnwerkerszoon uit Noord-Engeland wiens veelbelovende voetbalcarrière wordt onderbroken door de Tweede Wereldoorlog. Via een reeks toevalligheden belandt hij in Italië en wordt hij trainer van een van de beste clubs ter wereld, met een tragisch einde.


Vergeten Helden #2 – Schotland
Een verhaal over twee onafscheidelijke voetballende vrienden die samen ten strijde trekken voor Koning en Vaderland, zonder te weten waarvoor ze precies vechten.


Vergeten Helden #3 – Nederland
Het verhaal van een Liverpoolse man, piloot en voetbaltrainer, die in Nederland als voetbalzendeling ontwikkelingswerk verricht en een blijvende indruk achterlaat.


Vergeten Helden #4 – Frankrijk
Een onverwachte ontmoeting tussen een jonge Nederlandse reporter en een grootheid uit de voetbalsport in Frankrijk, die door de reporter 
niet wordt herkend, met gênante gevolgen.


Luister nu
'Vergeten Helden' biedt een unieke kijk op de verborgen geschiedenissen die het hedendaagse voetbal mede hebben gevormd. De podcast is beschikbaar op de NPO Luister-app en andere podcast-platforms.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.