Jump to content

Unieke opname van de laatste avond in club RoXY te beluisteren in podcast van Justin Verkijk


de redactie

205 views

Op vrijdag 21 juni is het precies 25 jaar geleden dat de iconische Amsterdamse club RoXY in vlammen opging tijdens het afscheidsfeest van oprichter Peter Gielen. Een tape met geluidsopnames van die avond, jarenlang bewaard door oud artistiek leider Joost van Bellen, wordt nu voor het eerst volledig onthuld in de NTR-podcast "Als Muren Konden Praten" van Justin Verkijk.


Exclusieve luisterervaring
In deze tweedelige special bespreekt Joost van Bellen met Justin Verkijk wat er precies gebeurde op die noodlottige avond in 1999. De volledige opname, die 2 uur en 10 minuten duurt, bevat een dj-set van Joost van Bellen en Ardy Beesemer, toespraken van vrienden en familie, en zelfs absurde gedichten van kunstenaars. De avond eindigt met Joost die kalm het publiek verzoekt het pand te verlaten vanwege de brand.


Achtergrond van de tape
Vanwege de traumatische herinneringen durfde Van Bellen jarenlang niet naar de opname te luisteren. Uiteindelijk besloot hij dit toch te doen en zijn ervaringen te delen in de podcast. De tape werd destijds gered uit de brandende RoXY door Van Bellen zelf.


Beschikbaarheid
De speciale afleveringen van "Als Muren Konden Praten" zijn vanaf vrijdag 21 juni 2024 te beluisteren via de gratis NPO Luister-app en op andere podcastplatformen.


Toekomstige podcasts
In oktober 2024 keert Justin Verkijk terug met het tweede seizoen van "Als Muren Konden Praten", waarin het verhaal van zes legendarische Nederlandse clubs wordt verteld.

 

Afbeelding: DAT tape club RoXY (foto NTR)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.