Jump to content

AVROTROS presenteert zomeravondconcerten en Prinsengrachtconcert op de Radio


de redactie

151 views

AVROTROS brengt deze zomer een reeks sfeervolle Zomeravondconcerten live op de radio, evenals het iconische Prinsengrachtconcert op zowel radio als tv. Daarnaast lanceert de omroep een nieuwe zesdelige podcast over componist Erich Korngold. Het nieuwe seizoen wordt op 13 september feestelijk geopend met de registratie van de Opening Night van het Concertgebouworkest en het openingsconcert van het AVROTROS Vrijdagconcert. Deze zomer biedt AVROTROS luisteraars de kans om vanuit huis te genieten van onvergetelijke muzikale momenten en de verhalen achter de muziek.


Podcast ‘Erich Korngold, Wonderkind in Hollywood’
De zesdelige podcast ‘Erich Korngold, wonderkind in Hollywood’ start op 8 juli. Hierin vertelt Hans van den Boom over zowel het Europese als het Amerikaanse leven van Korngold, vergezeld van prachtige muziek. De podcast is te beluisteren via NPO Luister en andere platformen, met twee afleveringen per week. Deze podcast maakt deel uit van de serie ‘Ken je componisten’, die ook portretten van Mahler, Rachmaninoff, Sibelius, Bruch en Bruckner bevat.


Zomeravondconcerten
Elke avond deze zomer brengt NPO Klassiek een klassiek concert. Hoogtepunten zijn onder andere de live-registratie van de BBC Proms op 19 juli en het Festival Oude Muziek Utrecht op 23 augustus.


Prinsengrachtconcert
Op zaterdag 24 augustus zijn het Kinderprinsengrachtconcert en het Prinsengrachtconcert te beluisteren op radio en tv. Maria Fiselier presenteert het Prinsengrachtconcert, met optredens van gitarist MILOŠ, accordeonist Ksenija Sidorova, saxofonist Jess Gillam en het ensemble Fuse. Dit concert is live te volgen op NPO 2 en NPO Klassiek. Soy Kroon presenteert het Kinderprinsengrachtconcert, met optredens van onder anderen BENR, Fenna Ramos en Marco Schuitmaker.


Openingsconcert AVROTROS vrijdagconcert
Het AVROTROS Vrijdagconcert begint op 13 september met Stravinsky’s Petroesjka, uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Karina Canellakis. Het concert, inclusief werken van Bernstein en Adams, is live te beluisteren op NPO Klassiek.


Opening Night van het Concertgebouworkest
Het nieuwe seizoen van het Koninklijk Concertgebouworkest begint op 13 september met een gratis openluchtconcert in het Nelson Mandelapark in Amsterdam-Zuidoost. Speciale gast sor treedt op met het Concertgebouworkest. Dit minifestival wordt een dag later, op 14 september, uitgezonden op NPO 2.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.