Jump to content

Dancing Queen van ABBA voor eerste keer op nummer 1 in Top 2000


de redactie

246 views

De nieuwe nummer 1 van de Top 2000 is bekend: voor de eerste keer stemden de Joe-luisteraars ABBA op nummer 1 met Dancing Queen, exact 40 jaar nadat het nummer uitkwam. De luisteraars hebben dus beslist dat Queen met Bohemian Rhapsody niet langer de eerste plaats inneemt, maar naar nummer 3 gaat. Bryan Adams blijft met zijn Summer Of ’69 op de tweede plaats staan. De Joe-luisteraars eren ook duidelijk de overleden iconen David Bowie en Prince: Bowie stijgt van 120 naar 16, Prince komt voor de eerste keer de top 5 binnen op de vierde plaats.

 

De artiest met de meeste nummers in de lijst is Michael Jackson. De King of Pop staat met maar liefst 22 nummers in de Top 2000. Hij wordt op de voet gevolgd door Clouseau, die maar liefst 21 keer voorkomt en daarmee het best scoort van alle Belgische artiesten. Koen Wauters: “Kris en ik staan versteld dat we 21 keer in de Top 2000 voorkomen. We staan er nu wel één keer minder in dan onze idool Michael Jackson, maar het is hem gegund (lacht).”

 

De hoogstgenoteerde Belgische groep is Gorki op nummer 7 met hun klassieker Mia. Lost Frequencies is één van de sterkst gestegen Belgen met zijn remix van Are You With Me (van 1168 naar 347), die hij live tijdens de Top 2000 kwam brengen.

 

Tijdens de Top 2000 ging het Joe-duo Rani De Coninck en Raf Van Brussel twee weken lang op bezoek bij Joe-luisteraars in Vlaanderen. Raf en Rani gingen luisteraars die hun stem uitbrachten op Joe.be persoonlijk bedanken en achterhalen waarom een bepaald nummer belangrijk is geweest in hun leven. Ze doorkruisten heel Vlaanderen: van kussen uitdelen bij de brandweer van Aalst, met een tractor rijden in Bierbeek tot voor de klas staan in Maldegem.

 

Ook wereldster Robbie Williams koos zijn favoriete nummers. Zo vertelde hij in de Joe-studio dat Sweet Transvestite van Rocky Horror Picture Show en Bohemian Rhapsody van Queen een grote rol in zijn leven hebben gespeeld.

 

De top 10 van de Top 2000:

 1. ABBA – Dancing Queen
 2. Bryan Adams – Summer Of ’69
 3. Queen – Bohemian Rhapsody
 4. Prince – Purple Rain
 5. Michael Jackson – Billie Jean
 6. Eagles – Hotel California
 7. Gorki – Mia
 8. Bruce Springsteen – Dancing In The Dark
 9. Rolling Stones – Angie
 10. U2 – One

 

Website: joe.be

 

 

 

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.