Spring naar bijdragen

Auteurs van dit blog

De Lage Landenlijst, de 100 beste Nederlandstalige nummers

de redactie

66 weergaven

Radio 1 lanceert samen met het Nederlandse NPO Radio 5 en de Taalunie de Lage Landenlijst. Deze gemeenschappelijke muzieklijst met de beste nummers uit Vlaanderen en Nederland is een primeur in de radiogeschiedenis. Wie voert deze unieke lijst aan? Wordt het Ramses Shaffy, Boudewijn De Groot, Raymond van het Groenewoud, Doe Maar, Louis Neefs, Wim De Craene of een outsider?

 

Vanaf maandag 3 oktober kunnen luisteraars uit Vlaanderen en Nederland hun stem uitbrengen op een suggestielijst van 100 nummers, samengesteld door 40 prominenten en muziekliefhebbers uit Vlaanderen en Nederland. Maar je kan zelf ook een nummer toevoegen dat niet in de lijst staat. De Lage Landenlijst focust zich niet alleen op muziek, maar ook op taal. Het wordt dan ook het orgelpunt van de Week van het Nederlands, georganiseerd door de Taalunie.

 

Jan Hautekiet lanceert de stemming op maandag 3 oktober met een drie uur durende Lage landenspecial vanaf 09:oo uur op Radio 1.

 

Op zaterdag 15 oktober presenteert Jan samen met een Nederlandse collega dan de echte Lage Landenlijst. Ook de nieuws- en verkeersbulletins krijgen die dag een Vlaamse-Nederlandse kleur. Radio 1 en NPO Radio 5 brengen die dag een mix van het belangrijkst nieuws uit Vlaanderen én Nederland. Maar eerst moet er natuurlijk gestemd worden. En dat wordt een spannende strijd tussen Vlaanderen en Nederland.

 

 

 0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.