Jump to content

De Lage Landenlijst, de 100 beste Nederlandstalige nummers

Sign in to follow this  
de redactie

91 views

Radio 1 lanceert samen met het Nederlandse NPO Radio 5 en de Taalunie de Lage Landenlijst. Deze gemeenschappelijke muzieklijst met de beste nummers uit Vlaanderen en Nederland is een primeur in de radiogeschiedenis. Wie voert deze unieke lijst aan? Wordt het Ramses Shaffy, Boudewijn De Groot, Raymond van het Groenewoud, Doe Maar, Louis Neefs, Wim De Craene of een outsider?

 

Vanaf maandag 3 oktober kunnen luisteraars uit Vlaanderen en Nederland hun stem uitbrengen op een suggestielijst van 100 nummers, samengesteld door 40 prominenten en muziekliefhebbers uit Vlaanderen en Nederland. Maar je kan zelf ook een nummer toevoegen dat niet in de lijst staat. De Lage Landenlijst focust zich niet alleen op muziek, maar ook op taal. Het wordt dan ook het orgelpunt van de Week van het Nederlands, georganiseerd door de Taalunie.

 

Jan Hautekiet lanceert de stemming op maandag 3 oktober met een drie uur durende Lage landenspecial vanaf 09:oo uur op Radio 1.

 

Op zaterdag 15 oktober presenteert Jan samen met een Nederlandse collega dan de echte Lage Landenlijst. Ook de nieuws- en verkeersbulletins krijgen die dag een Vlaamse-Nederlandse kleur. Radio 1 en NPO Radio 5 brengen die dag een mix van het belangrijkst nieuws uit Vlaanderen én Nederland. Maar eerst moet er natuurlijk gestemd worden. En dat wordt een spannende strijd tussen Vlaanderen en Nederland.

 

 

 

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.