Jump to content

Geen radiozender voor SBS in België


de redactie

122 views

Volgens het Laatste Nieuws beslist de Vlaamse ministerraad vandaag dat er geen vierde commerciële radiozender bijkomt in België. SBS Belgium wil al langer een eigen radiozender. Experts hebben echter besloten dat een extra zender in België de andere radiozenders teveel zou benadelen.

 

Zowel de VRT als MEDIALAAN (Qmusic/JOE fm) waren geen voorstander van een vierde commerciële speler op de Belgische radiomarkt. Naast het feit dat de bestaande omroepen een concurrent erbij zouden krijgen, speelde ook het frequentiepakket een rol omdat de voorgestelde frequenties voor de nieuwe zender beter zouden zijn dan die van JOE fm. Bij de VRT is men bang om zeven frequenties te verliezen, waardoor het ontvangst van Radio 2 in Oost-Vlaanderen problemen zou geven.

 

SBS Belgium kan tegen het besluit in beroep gaan, maar kan het wachten op de omschakeling van FM naar digitale radio. Dit gebeurt echter pas in 2022.

 

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.