Spring naar bijdragen

Radio Caroline weer op AM?


Aanbevolen berichten

Radio Caroline heeft laten weten dat de aanvraag voor Community Radio bij Ofcom betrekking heeft op uitzendingen op de middengolf met een vermogen van 1 kW. Tot nu toe heeft Ofcom alleen vergunningen voor Community Radio verstrekt voor 50 watt, maar volgens Peter Moore van Radio Caroline zou er voor Caroline een uitzondering gemaakt moeten worden zodat de zender in geheel East Anglia te beluisteren is.

Piet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

12 minuten geleden zei Piet van der Vooren:

Die vrouwen zijn het probleem niet, daar weet ik wel raad mee. Maar dat nu elke keer als ik de pc opstart automatisch de browser Chrome ook wordt opgestart vind ik minder geslaagd. Ik heb Chrome nooit gedownload en kan het nu ook niet verwijderen.

Piet, installeer CCleaner (Crap Cleaner) van Piriform

Please login or register to see this link.

Het is gratis, en je kan de browseropstart  bij het onderdeel tools/startup ongedaan maken.

Doen!

Succes,

Jan

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 using an AM frequency, a proposed area bounded by Ipswich in the South, Bury St Edmunds and Stowmarket in the West, Saxmundham to the East and Diss to the North.

De AM aanvraag gaat uit naar een gebied zoals vermeld, een gebied rond Ipswich. Het is niet  de bedoeling de Ross Revenge als uitzendbasis in te zetten. Wel worden mogelijkheden genoemd om het schip een rol te geven binnen de aanvraag, zoals oa een trainingslocatie voor medewerkers van wat we gemakshalve dan noemen Caroline AM.

Het is maar hoe Caroline tegen deze aanvraag aankijkt, is het verkijgen van een AM licentie het ultieme doel of één van de middelen om gestalte te blijven geven aan dit legendarische radiostation. Zal in de toekomst de toch uniek te noemen web only versie van Caroline blijven bestaan of opgaan in Caroline AM. Caroline ,the albumstation web only, staat dicht bij het verleden van het station als zeezender-marinebroadcaster. Caroline AM als community station is heel andere koek, ver weg van het origineel met veel regelgeving. Voor een dergelijke aanvraag wordt als richtlijn circa 50 watt AM aangegeven, hierop is ook de aanvraag door Caroline gebaseerd. Wel vraagt men om een uitzonderingspositie en verzoekt om vermogen van 1 kw of meer.  Onverbrekelijk verbonden met de magie van het station is het zendschip Ross  Revenge en het inzetten van het schip voor live uitzendingen. Dat gaat niet gebeuren voor de AM opzet. En dat doet de glans van het hele Caroline gebeuren een beetje verbleken en dat verdienen die Caroliners niet die sinds 1991 zowel het schip als het radiostation op vrijwillige basis  “in de lucht” houden.

Ben benieuwd hoe het zich ontwikkeld.

 

Aan de hand van een aantal opnames Caroline door de jaren heen op relevante momenten die zo kenmerkend waren.

 

Twee opnames uit het zeer prille begin van Caroline in het voorjaar van 1964. We horen Jerry Leighton met een top 50 programma. Wie verwacht dat Caroline toen in 64 snel en dynamisch klonk komt bedrogen uit. De eerste lichting deejays, Simon Dee en Jerry Leighton hadden geen deejay ervaring. Simon was uitsmijter bij een bar geweest en stofzuiger huis aan huis verkoper. Jerry was zanger en comediant. Beide heren kenden elkaar van the O’Rahilly school of Acting in 1963. The school of Acting zou Ronan voor zijn verdere Caroline loopbaan goed van pas komen, eigenlijk was de gehele zeezenderperiode van het schip één grote tragicomedy. Met zijn acteercapaciteiten lukte het Ronan in ieder geval een aantal steenrijke Londonse zakenlieden over te halen. Hij slaagde erin 250000 Pound Sterling letterlijk uit hun zakken te praten. Het verhaal wil dat het met boodschappentassen als cash werd aangebracht.

 

Please login or register to see this link.

 

Please login or register to see this link.

 

Please login or register to see this link. 5 november  1990 Laatste uur Caroline vanuit Internationale wateren Neil Gates 0000-0100 CET. Caroline zou nimmer meer als ware zeezender vanuit Internationale wateren te beluisteren zijn, dat hoofdstuk was voorbij. Na 1990 waren er kortdurende legale weken en maanden  live vanaf de Ross Revenge vanuit één van de havenplaatsen in ZO Engeland.

 

In 1999 was Caroline op zondag te beluisteren vai EKR een satelietstation welke aan Caroline die zondag verhuurde. EKR werd vanwege financiele omstandigheden gestopt op 3 januari 1999 en hierdoor kwam er ook weer een tijdelijk einde aan Caroline. Toch was dit uitzenden op zondag het fundament onder wat hedentendage Caroline is, niet meer via sateliet wel via het WWW ,DAB en af en toe AM via MANX Radio. In de volgende twee uren horen we het “laatste uur Caroline “ met Nigel Harris.

 

Please login or register to see this link.

 

Please login or register to see this link.

 

Veel werk werd verzet om de Ross Revenge  te restaureren, vrijwilligers werk. De opnames met Lewis en Richards werden weer live vanaf de RR gepresenteerd.

 

Please login or register to see this link. 29 augustus 2009 live from Ross Revenge John Lewis 0800-0900

 

Please login or register to see this link. 29 augustus 2009 live from Ross Revenge Dave Richards 1100-1200

 

Paul de Haan.

 

 

 

 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6410
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    Ljf
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.