Jump to content

RTL - Radio Luxembourg - 00001963 - David Jell


martinja

Recommended Posts

Helaas ...... dit is een later door Gell geproduceerde tape, je hoort slechts een deel van de meer dan 35 minuten van deze opname. Wie  de hele opname  heeft en goed luisterd ,  alle jingles en commercials juist weet te plaatsen herkent het. Je moet wel een stevige Lux 208 luisteraar zijn geweest. Wel een leuke opname trouwens. Past in het rijtje van remakes zoals door J Walker en T Blackburn na de sixties in elkaar zijn gezet , met Caroline en London als stations.  Deze kwamen  op CD uit . Ook vergelijkbaar met de US Cruisin serie, leuk maar niet authentiek.

Ergens heb ik de gehele opname. 

Overigens valt het mij wel op dat opnamen van wat men noemt de Golden Radio NL server zeer frequent moddert  met de omschrijvingen en data van de opnames. Er  moet klaarblijkelijk altijd op gereageerd worden. 

Link to comment
Share on other sites

Zo klonk het absoluut niet Bertus. In de opname barst het van de jingles die bijv niet in 63 werden gebruikt, hetzelfde geldt voor de commercials en de pace van het programma. Deze meneer Gell heeft gewoon iets  leuks in elkaar gezet. De kwaliteit van deze 10 minuten is belabberd, lage bitrate, ik heb deze re -creation op de juiste goede kwaliteit. De hele "show" circuleert al decennia lang in allerlei groepen. De herkomst van deze opname ligt in de VS op een airchecksite  die opgedragen is aan 60s en 70 top 40 US radiostations maar in de rubriek extra's ook andere landen voorbij laat komen. Uncle Ricky's site met als naam Reel Radio.

Kijk  maar op deze link en lees het goed, er staat duidelijk boven re- creation. cloak_login_or_register

Overigens vermoed ik dat de hele opname op goede kwaliteit ook wel ergens in deze groep is terug te vinden. Er is hier vast wel een administratief medewerker die het even opzoekt. 

 

Raadsel opgelost.

 

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.