Jump to content
martinja

RTL - Radio Luxembourg - 00001963 - David Jell

Recommended Posts

Erg veel dank Martin,

 

Uit m'n jeugd. Ben er blij mee!

 • Like 2
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

De naam van de presentator is David Gell (met een G). Hij presenteert de Top 20 van 4 mei 1963. Zie Please login or register to see this link. Hij zegt dat de BAFTA-prijsuitreiking gisteren was en die was op 7 mei 1963. Zie Please login or register to see this link. Hij noemt de tijd: midnight CET. De opname is dus van 8 mei 1963 en begint om 0:00.

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Helaas ...... dit is een later door Gell geproduceerde tape, je hoort slechts een deel van de meer dan 35 minuten van deze opname. Wie  de hele opname  heeft en goed luisterd ,  alle jingles en commercials juist weet te plaatsen herkent het. Je moet wel een stevige Lux 208 luisteraar zijn geweest. Wel een leuke opname trouwens. Past in het rijtje van remakes zoals door J Walker en T Blackburn na de sixties in elkaar zijn gezet , met Caroline en London als stations.  Deze kwamen  op CD uit . Ook vergelijkbaar met de US Cruisin serie, leuk maar niet authentiek.

Ergens heb ik de gehele opname. 

Overigens valt het mij wel op dat opnamen van wat men noemt de Golden Radio NL server zeer frequent moddert  met de omschrijvingen en data van de opnames. Er  moet klaarblijkelijk altijd op gereageerd worden. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Zo klonk het absoluut niet Bertus. In de opname barst het van de jingles die bijv niet in 63 werden gebruikt, hetzelfde geldt voor de commercials en de pace van het programma. Deze meneer Gell heeft gewoon iets  leuks in elkaar gezet. De kwaliteit van deze 10 minuten is belabberd, lage bitrate, ik heb deze re -creation op de juiste goede kwaliteit. De hele "show" circuleert al decennia lang in allerlei groepen. De herkomst van deze opname ligt in de VS op een airchecksite  die opgedragen is aan 60s en 70 top 40 US radiostations maar in de rubriek extra's ook andere landen voorbij laat komen. Uncle Ricky's site met als naam Reel Radio.

Kijk  maar op deze link en lees het goed, er staat duidelijk boven re- creation. Please login or register to see this link.

Overigens vermoed ik dat de hele opname op goede kwaliteit ook wel ergens in deze groep is terug te vinden. Er is hier vast wel een administratief medewerker die het even opzoekt. 

 

Raadsel opgelost.

 

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

netcup.de • Similar Content

  • By martinja
   Van de Golden Radio NL server
    
   Radio Luxemburg Christmas 1966 Jack Jackson
   Please login or register to see this link.
  • By Urgh
   Goeiemorgen! Ik vraag me af of er opnamen bestaan van het radioprogramma Prietepraat, dat in 1963 een tijdje op Radio Veronica werd uitgezonden. Het programma bestond uit een aantal cabaretières als Jasperina de Jong en Sylvia de Leur, die improviserend de gesprekken van de dag doornamen. (Ironisch genoeg brachten die twee tegelijkertijd in hun Lurelei-cabaret een nummer genaamd Vrienden Van Veronica dat de spot dreef met de populariteit van deze piraat!)
  • By hans knot
   In juni 1963 was er op Veronica een spotje was van GLG. (Geestelijk en Lichamelijk Gehandicapten). Hierin waren fragmenten te horen van de toen net uitgekomen platen: Stil verdriet van Rob de Nijs en Cimeroni van Anneke Grönloh. Beide artiesten vroegen aan elkaar hoe ze hun nieuwe plaatje vonden. De reclame werd ingesproken door iemand anders. Wie o wie heeft deze spot of een programma waarin deze spot te beluisteren is?  Dit in verband met beschrijving in zeezenderdiscografie hier op Radiotrefunt.
  • By martinja
   Van de Golden Radio NL server
    
   RTL208 - Emperor Rosko 1976 (92.30)
   Please login or register to see this link.
    
  • By cdb
   Veronica 1963-01-02 TV toestel met Radio Veronica

 • Doneer

  Support the Radiotrefpunt
  We appreciate all donations!

  Donate Sidebar by DevFuse
 • Recently Browsing

  No registered users viewing this page.

 • Member Statistics

  • Total Members
   4,362
  • Most Online
   2,923

  Newest Member
  Peter Starmans Sr.
  Joined
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.