Jump to content

Recommended Posts

Guest

270 in  augustus 1967. Zendschip Oceaan 7 , ex Scheveningen logger < type Delmare 2>. Voor grote bevoorrading , olie en water, werd het anker gelicht en voer men naar de havenplaats Whitby Yorkshire. Het schip werd bemand  door ex vissers die overdag tijdens de uitzendingen rustig een stukje gingen varen met een sleepnetje.....visje vangen. 270 verkocht alles wat los en vast zat, deejays hadden het druk met het voorlezen van reclame  teksten, jingles werden opgenomen van de andere zeezenders in de buurt < vanaf de middengolf en dat hoor je> en verknipt. De deejays sliepen in de messroom in het ruim van het schip.  De slaapplaatsen waren langs de metalen wanden van het schip, gordijntje dicht en pitten. De zeelui zaten op 25 cm afstand op een lange bank aan tafel te kaarten. Die sliepen voor in het schip. Het schip was veel te klein voor bemanning en radio volk. Ontvangst van de 10 kw op 1115 khz in Groningen prima. Yorkshire ligt gunstig tov Groningen.

Prima stationnetje.  Niks mis mee. 

Please login or register to see this link.

Please login or register to see this link.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Op ‎11‎-‎2‎-‎2020 om 05:54 zei Vincent:

Please login or register to see this link.
Please login or register to see this link.
Please login or register to see this link.
Please login or register to see this link.

Vincent,

 

De 2 laatstgenoemde programma's zijn hetzelfde. De correcte datum is 24-12-1966, omdat in het nieuwsbulletin van 00.00 uur het weerbericht van beide Kerstdagen behandeld wordt.

 

Met vriendelijke groet,

Gerard

 • Like 3
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Het wrange einde van Radio 270 op 14 augustus 1967 om 23.59 uur. Please login or register to see this link.

 

270, wat een leuk station...okay....schip te klein....jingles overgenomen van andere zeezenders via de middengolf en ruw verknipt....weinig eigen image en vormgeving...maar prima station en op handen gedragen door de luisteraars  in Yorkshire die hun eigen station hadden. 

We horen de laatste anderhalf uur van het station welke  ik  ivm op die trieste maandagavond in augustus 67 niet beluisterde om twee redenen:

Veel onweerstoring en op die avond vooral Caroline beluisteren. Caroline zou na middernacht 14 augustus 67 doorgaan, dat wilde ik helemaal  meemaken, iets minder onweerstoring op 259 tov 270.

 

In het begin van de opname horen we Ross Randell die we ook kennen onder de naam Allen West later bij oa RNI. Na circa 20 minuten wordt het laatste programma overgenomen door Vince "Rusty"  Allen die stijf van de zenuwen staat en hakkelend en chaotisch begint. Later hervindt hij zich zelf. Velen komen aan het woord in die laatste uren, het mooiste deel komt van de kapitein van de Oceaan 7, die man hadden ze   één keer per week een programma moeten geven, een mix van humor en een goed verhaal van de zeebonk die het scheepje drijvende hield en met regelmaat het anker lichtte na zendersluiting om de haven van Whitby aan te doen voor olie-water en aflossers om vervolgens terug naar de ankerplaats te varen. Absoluut oogluikend toegestaan door plaatselijke overheid in Yorkshire die de pest  aan de regeltjes hebben/hadden  opgelegd door wat ze zagen als  het arrogante London, vergelijk het maar met de Grunninger aarbevings slachtoffers en onze vrijbuiter boeren.  Overigens nam de kap het schip, een voormalige Skeveninger haringtrawler, ook met regelmaat tijdens de uitzending mee op een tochtje op zee met sleepnetje voor een maaltje vis. Kabeljauw gestoofd in roomboter.....heerlijk! 

Vince Allen bespreekt ook zijn collega deejays die er op die laatste avond niet bij konden zijn , oa Paul Kramer die tot januari 67 voor Radio City vanaf de Shivering Sands had gewerkt. Paul Kramer filmde veel met zijn camera zo ook een schitterende film aanboord van de Mi Amigo in 1965. De film kan hier bekeken worden   Please login or register to see this link.

Paul Kramer nam in zijn programma's op de volgende manier en met de volgende woorden afscheid: " Kijk uit in het verkeer....krijg geen ongelukken.....ik praat liever met u dan over u ".   Paul Kramer werd op 5 december 1968 op Putney Bridge  in Londen aangereden door een auto terwijl hij de weg overstak......en overleefde het niet. Wrang. 

 Na de sluiting van het station werd het anker gelicht en voer het  schip Whitby binnen waar het nog vele jaren te koop zou liggen. Caroline zou in 68 een doorstart maken vanaf de Oceaan 7, het kwam er niet van. Het schip eindigde op de sloop, de radioapparatuur werd in 1970 gekocht door Capital Radio vanaf de King David. 

Op de foto de Oceaan 7 , 15 augustus 1967 terug van zee, in Whitby haven.  foto R Ashton. 

De opname heb ik ruimschoots bewerkt mbt qualiteit voor aging anorak ears. 

 

De opname Please login or register to see this link.

 

Febr 2020 Paul de Haan. < gedupeerde maar vraatzuchtige Grunninger met gezonde eetlust > .

 

 

Radio 270 ship in Whitby on August 15 1967 R Ashton.jpg

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites
58 minuten geleden zei Vincent:

270-19670800-1322-1354-PaulKramer-MikeHayes

 

Heb ik in de collectie met als datum 5 augustus 1967

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

"de radioapparatuur werd in 1970 gekocht door Capital Radio vanaf de King David."

 

En in 1974 belandde de 10 kW-zender van Radio 270 op het zendschip Jeanine van Radio Atlantis. De zender is slechts één keer ingeschakeld, maar dat trok zoveel stroom dat het hele zendschip meteen in het donker zat en de isolatoren van de antenne het begaven. Het was de bedoeling om de 10 kW-zender als eindtrap te gebruiken voor de 1 kW-zender van Atlantis (de oude REM-zender van Radio Noordzee), zodat met 10 kW kon worden uitgezonden. Dat is dus niet gelukt. De 10 kW-zender werd daarom maar gebruikt voor reserveonderdelen voor de 1 kW-zender. Die kon daardoor wel wat opgepept worden naar zo'n 3 á 4 kW.

 

Piet.

Edited by Piet van der Vooren
 • Like 3
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now • Similar Content

  • By hans knot
   Jackie Ivory – Hi Heel sneakers. Dit nummer is afkomstig van de LP ‘Soul Discovery’ uitgekomen in 1965 op het ATCO platenlabel. Een moeilijk te vinden lp met het swingende hammondorgelgeluid van Jackie Ivory, die werd begeleid door Paul Renfro op alt-saxofoon en Billy Nicks op drums. Noel Miller gebruikte het in augustus 1966 als filler naar het nieuws op Radio 270.
    
   Jackie Ivory - Hi Heel sneakers. This song is from the LP 'Soul Discovery' released in 1965 on the ATCO record label. A hard to find album with the swinging Hammond organ sound of Jackie Ivory, who was accompanied by Paul Renfro on alto saxophone and Billy Nicks on drums. Noel Miller used it in August 1966 as a filler to the news on Radio 270.
   Please login or register to see this link.
    
    
  • By Sapuripong
   Radio 270 From 11th June 1966 Retrospective Complete Top 50
    
   Radio 270 was a offshore radio station serving Yorkshire & the North East of England from 1966 to 1967. It broadcast from a converted Dutch lugger called Oceaan 7 positioned in international waters off Scarborough, North Yorkshire followed by a move to a more sheltered position off the coast of Bridlington. Regular broadcasts commenced on the 11th June 1966 & the entire top 50 hits comes from the chart of 9th June 1966 which may have been played. Within the mix are genuine Radio 270 jingles and adverts. All "countdown" jingles weren't included on this station. As always with adverts of the past, they are used for authenticity only & offers made within them will not now be valid. Notes... Track 1 opened the station daily. Track 53 closed the station daily. Tracks 2 to 52 are the entire top 50 (including 1 double "A" side by Tom Jones). Tracks 54 to 67 are DJ theme tunes. Can you name the Djs though?! More information on Radio 270 is here:- http://radio270.net/Radio270Team.html
    
    
   All credits voor "The Oldies But Goodies Guy"
    
   Wim
  • By Robin Westhof
   Please login or register to see this link.
  • By martinja
   RADIO270 _771226
   Please login or register to see this link.
  • By hans knot
   Duanne Eddy – Roarin’. Dit nummer werd, vers van de pers, gebruikt door Guy Hamilton voor het oplezen van de Radio 270 Top 10 in maart 1967. Een track van de LP ‘The Roaring Twangies’ op het Reprise label die destijds net was uitgebracht in Engeland.
    
   duanne eddy roarin 270 1967 03-00 1800-1830 GuyHamilton - Top30.mp3
   781.38 kB
   Please login or register to see this link.
   Helaas geen verwijzing op you tube
    
    
    

 • Doneer

  Support the Radiotrefpunt
  We appreciate all donations!

  Donate Sidebar by DevFuse
 • Recently Browsing

  No registered users viewing this page.

 • Member Statistics

  • Total Members
   4,373
  • Most Online
   2,923

  Newest Member
  Ge1402
  Joined
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.