Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4916
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    620108

Auteurs van dit blog

NPO Radio 4 viert 150e verjaardag Erik Satie


de redactie

341 weergaven

Van maandag 16 tot en met zondag 22 mei staat NPO Radio 4 in het teken van Erik Satie. De componist is dinsdag 17 mei precies 150 jaar geleden geboren. De hele week is er veel aandacht voor de muziek van Satie.

 

In De Ochtend van 4 (KRO-NCRV) luister je naar verschillende cabaret liederen, in De Klassieken (AVROTROS) geniet je van Satie’s bekendste stukken: Gymnopédies, Gnossiennes en Ogives en in Licht op 4 (AVROTROS) is er aandacht voor Satie’s muziek vol hilarische motiefjes met een aanstekelijk ritmes.

 

Dinsdag 17 mei brengt NPO Radio 4 een ode aan Satie met een speciale live-uitzending vanuit het Muzieklokaal in Utrecht. Tussen 16:00 en 19:00 zijn onder andere Jeroen van Veen, Toeac en Eva van Grinsven te gast om Erik Satie te eren met livemuziek.

 

Je suis Satie
Op Satie’s verjaardag organiseert NPO Radio 4 een ludieke actie bij de stations piano op Utrecht CS. Voorbijgangers verkleden zich met een bolhoed en een knijpbrilletje, nemen plaats achter de piano en wanen zich al spelend voor even Satie.

 

Erik Satie
Altijd in pak, met bolhoed, puntbaardje, knijpbrilletje en die onafscheidelijke paraplu: dat is Erik Satie. Maar hij was ook een visionair die, na een misschien minder gelukkig gekozen carrière als middelmatige pianist, al snel het pad van componist bewandelde. Een conceptuele kunstenaar die met zijn avantgardistische ideeën een voorloper was van de minimal music en van de ‘nieuwe spirituelen’ als Arvo Pärt en Henryck Górecki. Daarnaast schreef hij ook cabareteske liederen en balletmuziek.

 

Website: nporadio4.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.