Jump to content

Vier het voorjaar met Classic FM’s Lentekriebel Top 100 +

Sign in to follow this  
de redactie

305 views

Classic FM zendt vrijdag 22 april van 09:00 uur tot 19:00 uur de Lentekriebel Top 100 uit, met de beste composities om de ramen bij open te gooien. Volgens de luisteraars van het non-stop klassieke muziekstation is De Lente uit Antonio Vivaldi’s Vier Jaargetijden het beste muziekstuk om het voorjaar mee te vieren. Door te stemmen maakten luisteraars kans op exclusieve kaarten voor Classic FM Lentekriebels Live op zaterdag 23 april, waar pianist Jeroen van Veen een intiem concert verzorgt op het ms Rotterdam.

 

Van 3 t/m 13 april kon er gestemd worden op de meest favoriete lente-muziekstukken. De top 5:

1. Antonio Vivaldi – De Lente uit De Vier Jaargetijden
2. Edvard Grieg – Peer Gynt Suite No. 1, Op 46
3. Peter Iljitsj Tsjaikovski – Bloemenwals uit De Notenkraker
4. Simeon ten Holt – Canto Ostinato
5. Johann Pachelbel – Canon in D

 

Opvallende facts Lentekriebel Top 100

  • De hoogste stijger is de Bloemenwals uit De Notenkraker van Tsjaikovski. Het muziekstuk steeg van nummer 54 in 2015 naar nummer 3 in 2016.
  • Nieuwe binnenkomers zijn onder andere de Canto Ostinato van Simeon ten Holt op nummer 4 en Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt op nummer 8. Opvallend is dat deze muziekstukken vaak worden geassocieerd met pianist Jeroen van Veen, die het optreden verzorgt tijdens Classic FM Lentekriebels Live.
  • Erbarme Dich uit de Matthäus-Passion van Bach is erg populair onder de luisteraars van Classic FM. De compositie stond vorig jaar op nummer 1 in de Top 1000 en op nummer 7 in de Lentekriebel-lijst. Dit jaar heeft het stemmige nummer plaats gemaakt in de top 10 voor moderne en vrolijke nummers die bij de lichte lente passen.

 

De seizoenen van Classic FM
Classic FM volgt de vier jaargetijden. Aan ieder jaargetijde is een thema gekoppeld waar de muziek en vormgeving op worden afgestemd. Sinds 21 maart staat Classic FM geheel in het teken van het voorjaar en viert het radiostation de lente.

Website: classicfm.nl

 

 

 

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.