Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4907
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    617384

Auteurs van dit blog

Mattie & Wietze behalen recordmarktaandeel sinds bestaan ochtendshow


de redactie

268 weergaven

Sinds de start van hun ochtendshow op 10 april 2012 steeg het marktaandeel aanzienlijk, tot een hoogte van 20% (doelgroep 20-34 jaar). Mattie & Wietze behalen daarmee in de periode januari-februari 2016 hun hoogste marktaandeel ooit.

 

Het marktaandeel is tijdens hun bijna vierjarig bestaan inmiddels met 89% gestegen. Daarmee verstevigen ze ook hun positie als 2e ochtendshow van Nederland in de doelgroep 20-34 jaar.

 

Wekelijks bereikt de ochtendshow van Mattie & Wietze ruim 1,3 miljoen unieke luisteraars van 10 jaar en ouder, een groei van 7% ten opzichte van het jaar ervoor en 24% ten opzichte van de start in 2012. Dit blijkt uit de meest recente cijfers van het NLO/ GfK, periode januari-februari 2016 (ma-vr).

 

Q-dj Wietze de Jager: “Elke ochtend proberen we op onze eigen manier een frisse en energieke ochtendshow te maken, gericht op de jongerendoelgroep. Met verrassende maar vooral ook relevante content willen we een ander geluid brengen. Natuurlijk staan we stil bij dit soort mijlpalen waar we met trots op terugkijken, maar vooral kijken we vooruit om de show van morgenochtend nog beter te maken dan vandaag.”

 

Iwan Reuvekamp, programma directeur Qmusic: ”Het is mooi om te zien dat Nederland een nieuwe generatie radiomakers waardeert, waarvan Mattie en Wietze een voorbeeld zijn. Het is uniek dat zij in zo’n korte periode naar deze toppositie zijn gegroeid. Met een vaste koers hebben zij maandelijks een exponentiele groei weten vast te houden, een mooi compliment vanuit de luisteraars.”

 

Het belang van een groeiende ochtendshow is ook terug te zien in het stijgende marktaandeel van de zender. Qmusic behaalde in januari- februari 2016 een marktaandeel van 9,1% in de 10+ doelgroep, een recordmarktaandeel voor deze periode. Dit is een stijging van 8% procent ten opzichte van het jaar ervoor.

 

Mattie & Wietze zijn iedere ochtend te horen tussen 06:00 en 09:00 uur op Qmusic, overal te ontvangen via de ether, op 100.7 fm en 100.4 fm, DAB+, de kabel, Qmusic app of via qmusic.nl.


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.