Spring naar bijdragen

Nieuwe Radio 2-reeks Edwin Ysebaert exclusief online te beleven


de redactie

430 weergaven

Naar aanleiding van de Internationale Dag van het Geluk op zondag 20 maart biedt Radio 2 op maandag 14 maart een nieuw programma: De Gelukszoekers. Voor de reeks interviewde Edwin Ysebaert onder andere Herman Brusselmans, Dana Winner en Jacques Vermeire. Het programma wordt bovendien enkel online aangeboden, waar de Radio 2-luisteraars via “immersive storytelling” op een visuele manier de reeks beleven.

 

De vorm waarin Radio 2 De Gelukszoekers aanbiedt, is opmerkelijk. De nieuwe radioreeks wordt enkel online aangeboden, maar de beleving gaat een stap verder dan enkel het beluisteren van een audiobestand. De kijker/luisteraar wordt dankzij de combinatie van audio, video en grafische elementen meegenomen in het programma.

 

Jan Knudde, nethoofd Radio 2: “Radio 2 is een zender waarop sterke menselijke verhalen centraal staan. En we zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om die verhalen te vertellen, zeker nu er zoveel dimensies bij komen die online mogelijk zijn. In die zoektocht past ook De Gelukszoekers. Wij hopen uit de feedback hierop nieuwe inspiratie op te doen om in de toekomst nog meer in te zetten op alternatieve en innovatieve vertelvormen.”

 

Bekende Vlamingen over klein en groot geluk
Voor De Gelukszoekers keert Edwin Ysebaert, bekend van het Radio 2-programma Het Eenzame Hartenbureau (EHBO), eenmalig terug naar Radio 2. Ysebaert interviewde voor de reeks bekende Vlamingen over hun klein en groot geluk. Onder andere Herman Brusselmans, Dana Winner, Cathérine Vandoorne en Jacques Vermeire vertellen wat geluk voor hen betekent. Dat Edwin nog eens een programma voor Radio 2 kon maken, maakt hem alvast gelukkig: “Dat ik de kans heb gekregen om mee te werken aan alweer een nieuw mediaconcept was een intense en prachtige belevenis”, aldus Ysebaert.

 

De Gelukzoekers: vanaf 14 maart met Edwin Ysebaert op Radio 2.

 

Website: radio2.be

 

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.