Jump to content

MNM opnieuw op zoek naar De Strafste School van Vlaanderen


de redactie

218 views

Vanaf vandaag gaat jongerenzender MNM voor de zesde keer al op zoek naar De Strafste School van Vlaanderen. Alle middelbare scholen in Vlaanderen kunnen zich inschrijven door voor 24 april een zelfgemaakt filmpje door te sturen en zo kans te maken op een bezoek van de jury. De focus ligt voor MNM dit jaar meer dan ooit op samenwerking.

 

Op donderdag 28 april weten we welke school PTS Mechelen opvolgt als De Strafste School van Vlaanderen. Maar veel belangrijker dan de finale zelf is de weg ernaartoe. MNM wil met De Strafste School zoveel mogelijk Vlaamse scholieren samenbrengen en engageren om als groep boven zichzelf te stijgen.

 

De jongerenzender van de VRT roept dan ook alle Vlaamse middelbare scholen op om zich in te schrijven met een filmpje waarin de leerlingen tonen dat ze als één groep samenwerken. Dat kan nog tot en met 24 april. Van 18 tot en met 27 april gaat de jury van De Strafste School op bezoek in de scholen die zich hebben ingeschreven om uiteindelijk te bepalen welke school zich een jaar lang De Strafste School van Vlaanderen mag noemen. Die school krijgt op donderdag 28 april een award uit handen van onderwijsminister Hilde Crevits.

 

Hilde Crevits, Vlaams minister van Onderwijs: “De komende weken zullen duizenden leerlingen en leraren de handen in elkaar slaan om de fantastische troeven van hun school in de kijker te zetten. Ze wijzen ons op de schoonheid van ons onderwijs en de kracht van onze jongeren. De Strafste School maakt zo jaar na jaar haar naam waar: scholen tonen zich van hun meest inventieve, sociaal geëngageerde en hartverwarmende kant. Eén school wordt dé strafste school, maar voor mij zijn scholen die hun leerlingen tot ongekende hoogten tillen alvast allemaal straffe scholen.”

 

De Strafste School in cijfers
Vorig jaar bezocht de jury van De Strafste School op acht dagen tijd 23 scholen in alle provincies. In totaal toonden vorig jaar meer dan 10.000 scholieren en honderden personeelsleden zich van hun strafste kant. Dat zie je in de onderstaande video.

 

 

Sinds 2011 bezocht MNM voor De Strafste School 55 verschillende scholen in alle uithoeken van het land. Dat zijn in totaal bijna 25.000 leerlingen uit ASO-, TSO-, BSO, KSO en BuSO-onderwijs.

 

De Strafste School: alle winnaars

 • 2011: Sint-Niklaasinstituut Kortrijk (vandaag RHIZO)
  jury: Kate Ryan, Mungu Cornelis, Tom De Cock
 • 2012: Instituut Heilige Familie Sint-Niklaas
  jury: Aagje Vanwalleghem, Tom Dice, Tom De Cock
 • 2013: Spijker Hoogstraten
  jury: Joy Anna Thielemans, Tom De Cock
 • 2014: Middenschool Zelzate
  jury: Ish Ait Hamou, Nasrien Cnops, Sean Dhondt, Tom De Cock
 • 2015: PTS Mechelen
  jury: Zaka, Jelle Van Dael, Tom De Cock

 

De Strafste School: finale op donderdag 28 april 2016.

 

Website: mnm.be

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.