Spring naar bijdragen

L1 viert tweehonderdste L1mbo Top 10 met live optredens


de redactie

421 weergaven

L1 zendt vanavond voor de 200ste keer de L1mbo Top 10 uit. De Limburgse hitlijst is sinds september 2000 onafgebroken te horen.

 

Plat-eweg presentator Henk Hover is vanaf het eerste uur betrokken bij de L1mbo Top 10: “We wilden een eigenzinnige en niet commerciële hitlijst die het hele spectrum van de Limburgse muziek zou bestrijken. Niet de verkoopcijfers maar de mening van een deskundig panel moest de boventoon voeren in de L1mbo Top 10. Mensen moesten op die manier kennis kunnen nemen van alles wat er op muziekgebied te koop was in Limburg. Instrumentaal, volkstümlich, pop, rock, hiphop, Engels-, Duits-, Frans-, Limburgs- of anderstalig, alle genres waren de afgelopen 16 jaar vertegenwoordigd.”

 

In het panel van samenstellers werd gezocht naar een mix van verschillende deskundigheden. Radiomakers (lokaal of regionaal), dj’s, jazz- en rockliefhebbers, een eigenaar van een platenzaak, muziekjournalisten verspreid over de hele provincie met een vooral eigenzinnige kijk op de Limburgse muziek maken deel uit van dat panel. De grootte van het panel varieerde enigszins, maar lag altijd rond de 12 personen.

 

L1 viert het jubileum met een lange live radio-uitzending. Tussen 19:00 en 22:00 uur ontvangt Henk Hover dan gasten én muzikanten.

 

Er zijn live optredens van Limbo Project, Jack Vinders en Ivo Rosbeek & de Lotgenoten. Daarnaast zijn er gesprekken met gasten, terugblikken en is ook de L1mbo Top 10 van maart 2016 te horen.

 

 

 

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.