Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4912
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    619032

Auteurs van dit blog

Omroep West en Unity FM/TV gaan samenwerken


de redactie

298 weergaven

Omroep West en Unity FM/TV, de lokale omroep van Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude, Voorschoten en Oegstgeest werken nauw samen. Op maandag 29 februari werd daartoe het samenwerkingscontract ondertekend door de hoofdredacteur van Omroep West; Renzo Veenstra en Richard den Haring, voorzitter van Unity. Het doel van de samenwerking is de nieuwsvoorziening in de regio beter en bestendiger te maken. Beide omroepen plukken er dan ook vanaf de eerste dag al de vruchten van.

 

Samenwerking Omroep West en Unity FM/TV
Omroep West werkt al nauw samen met de lokale omroepen van Den Haag, Den Haag FM en Den Haag TV, de omroep van het Westland en omstreken: WOS Media en de omroep van Alphen aan den Rijn en omstreken: Studio Alphen. Met de samenwerking met Unity FM/TV wordt weer belangrijke partner toegevoegd aan de samenwerkende mediabedrijven in de regio.

 

Unity FM/TV is de publieke lokale omroep van Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude. Unity FM/TV verzorgt zowel radio als televisie-uitzendingen in en over dit gebied en brengt ook via de website Unity.nu nieuws over deze regio. Met de tweede radiozender Unity NL bereikt Unity een nog bredere doelgroep. In totaal wonen er in het gebied ruim 200.000 mensen.

 

Antwoord op verschraling van regionale en lokale journalistiek
Omroep West plaatst een journalist, die zelf woonachtig is in de regio Leiden, op de redactie van Unity FM/TV. Doordat deze journalist voor beide organisaties gaat werken, wordt de journalistieke organisatie bij Unity FM/TV versterkt, kan Unity FM/TV putten uit de nieuwsbronnen van Omroep West en vice versa. Andersom stelt Unity FM/TV haar mensen beschikbaar aan West, wanneer dit nodig zou zijn én worden door West cursussen en masterclasses voor medewerkers van de lokale omroep gegeven.

 

De samenwerking is een logisch antwoord op de vergaande verschraling van de regionale en lokale journalistiek. “Onder het motto: twee kunnen meer dan één, is het niet meer dan logisch dat West als regionale nieuwsvoorziener nog meer in de regio gaat samenwerken. De al bestaande samenwerking met de lokale omroepen van Den Haag, het Westland en Alphen aan den Rijn heeft dit inmiddels bewezen,” aldus hoofdredacteur Renzo Veenstra van Omroep West. “Het werkt echter alleen met een oprechte vertrouwensbasis en respect voor elkaars merk en positie.”

 

“Deze samenwerking is voor ons een belangrijke, we kunnen zo samen met de regionale omroep nog beter onze regio voorzien van het nieuws uit de eigen gemeenten. Zeker de succesvolle samenwerking die Omroep West heeft met onder andere het Westland en Alphen a/d Rijn geeft ons veel vertrouwen in deze samenwerking.”, zegt Richard den Haring van Unity FM/TV.


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.