Spring naar bijdragen

MNM en Ketnet steunen de Nationale Pyjamadag op 4 maart


de redactie

669 weergaven

Op vrijdag 4 maart is het Nationale Pyjamadag. De vzw Bednet, MNM en Ketnet roepen alle leerlingen uit de lagere en middelbare school op om die dag in pyjama naar school te gaan, als teken van solidariteit met langdurig zieke kinderen die zelf niet naar school kunnen. Dankzij Bednet krijgen zij toch de kans om de lessen te volgen, van thuis uit en samen met hun eigen klasgenoten. MNM en Ketnet besteden heel de week aandacht aan de Nationale Pyjamadag en Bednet.

 

MNM en Ketnet besteden heel de week aandacht aan de Nationale Pyjamadag en Bednet
Van maandag 29 februari tot en met donderdag 3 maart wordt het dagelijkse spel ‘Lacht-ie of Lacht-ie-niet’ gespeeld in een klas met een Bednetter die van thuis uit meespeelt. Op het Ketnet-scherm staan negen cijfers. Achter elk cijfer zit een smiley verstopt. De Ketnetter mag drie cijfers noemen, die de wrapper omdraait. Zit er een lachende smiley achter het cijfer, dan wint de speler een prijs.

 

Wrappers Charlotte Leysen en Leonard Muylle begeleiden het spel in de klas en brengen de gewonnen prijzen naar de Bednetter thuis. Charlotte gaat maandag naar Iben en zijn klas in VBS de Verrekijker in Rumbeke en donderdag naar Ari en haar klas in de Vrije Gesubsidieerde Basisschool Sint-Vincentius in Izegem. Leonard bezoekt dinsdag Lenie en haar klas in de Officiële basisschool BUO Kasterlinden in Sint-Agatha-Berchem en woensdag Kobe en zijn klas in de Vrije Basisschool Sint Catharina in Stabroek. Zo komen de Ketnetters thuis op een ludieke en speelse manier meer te weten over hoe het is om een Bednetter in de klas te hebben, of zelf langdurig ziek thuis te zijn.

 

Op ketnet.be kunnen de Ketnetters deze vier Bednetters beter leren kennen aan de hand van hun vriendenboekje. Ze kunnen er ook een boodschap achterlaten.

 

Op de Nationale Pyjamadag op 4 maart zelf praat wrapper Leonard in een door de Ketnetters gekozen pyjama de programma’s aan elkaar met de hulp van enkele Bednetters thuis.
Karrewiet zendt ’s avonds een reportage uit over Lowie, die in het vierde leerjaar zit van BS Hofkouter in Sint-Lievens-Houtem. Lowie heeft lymfeklierkanker en volgt daarom les via Bednet.

 

MNM en de Nationale Pyjamadag
Op Nationale Pyjamadag presenteren MNM-dj’s Peter Van de Veire en Julie Van den Steen hun ochtendshow live vanuit het Sint-Aloysiuscollege in Ninove, de school van Annelore Vercammen. De 19-jarige Annelore strijdt tegen de ziekte van Lyme waardoor ze niet meer naar school kan. Dankzij de vzw Bednet kan ze de lessen gelukkig nog wel van thuis uit volgen. Met de uitzending vanuit het college in Ninove wil MNM een hart onder de riem steken van alle langdurig zieke kinderen en jongeren en Annelore in het bijzonder. Speciaal daarom zal Annelore op vrijdag 4 maart zelfs even naar school komen. In ruil hebben Peter en Julie heel wat verrassingen voor haar in petto.

 

Bednet
Bednet biedt synchroon internetonderwijs (SIO) aan langdurig of chronisch zieke kinderen in het lager of secundair onderwijs en vanaf september ook aan kleuters vanaf 5 jaar. Hoe werkt het? Zowel thuis als in de klas staat er een computer met een webcam en een scanner-printer. Via een internetverbinding zien en horen de kinderen thuis dus alles wat er in de klas gebeurt. Met de webcam kunnen ze inzoomen op het schoolbord. Ze kunnen vragen stellen en met iedereen praten. Sinds de startin 2007 hebben al 1400 langdurig zieke kinderen uit 790 Vlaamse scholen gebruik kunnen maken van het Bednet synchroon internetonderwijs. Omdat onderwijs een recht is, ook als je ziek bent.

 

 

 

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.