Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4908
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    618226

Auteurs van dit blog

RTV Oost ziet bereikcijfers stijgen


de redactie

299 weergaven

Regionale omroep RTV Oost wordt in Overijssel massaal gebruikt. Voor zowel de online kanalen als radio en televisie geldt dat het bereik gestegen is en er langer gekeken en geluisterd wordt. De waardering voor RTV Oost is onverminderd goed met een rapportcijfer van 7,3. Dit alles blijkt onder meer uit onderzoek dat de regionale omroep voor Overijssel in het najaar van 2015 liet verrichten door onderzoeksbureau Motivaction.

 

800 Overijsselaars werden ondervraagd over de manier waarop en de mate waarin ze gebruik maken van de kanalen van RTV Oost. Maar liefst 79% van de Overijsselaars tussen de 18 en 75 jaar kijkt of luistert naar of gebruikt één van de mediakanalen van RTV Oost.

 

Radio en TV Oost
Radio en TV Oost zijn met name populair onder de wat oudere doelgroep. Toch is 38% van de luisteraars en kijkers jonger dan 44 jaar. Opmerkelijk is het sterk gestegen bereik van Radio Oost in met name noordwest Overijssel: van 18% in 2014 naar 32% in 2015.

 

Online
Onder de online gebruikers bevinden zich relatief veel jongeren. De helft van de gebruikers is jonger dan 44 jaar en 25% is jonger dan 30 jaar. De apps en website van RTV Oost worden maandelijks gemiddeld 10 miljoen keer geraadpleegd. Het bereik via Facebook steeg het sterkst: in 2014 werden dagelijks 229.000 mensen bereikt, in 2015 maar liefst 335.000.


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.